Δελτίο Τύπου Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης για το Δεκέμβριο 2014

ImageHandlerΑπό το Γραφείο του κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ και πρώην Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, μετά τη δημοσίευση από το Υπουργείο Οικονομικών των Στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014, ανακοινώνονται τα εξής:

«Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών για το έτος 2014 επιβεβαιώνουν ότι, παρά το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας του περασμένου Δεκεμβρίου, η χώρα για 2η συνεχόμενη χρονιά, πέτυχε σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύτηκε χθες.

Tην περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2014, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ ή στο 1,2% του ΑΕΠ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 0,9 δισ. ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Μάλιστα, αυτό συνέβη με παράλληλη μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις οι οποίες ανήλθαν, το Δεκέμβριο του 2014, στα 3,0 δισ. ευρώ, από 8,8 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2012, μειωμένες δηλαδή κατά περίπου 70% τα τελευταία 2 χρόνια, ενισχύοντας έτσι ουσιαστικά τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Συνεπώς, η προηγούμενη Κυβέρνηση διαμόρφωσε την αναγκαία συνθήκη για την αξιοπρεπή λειτουργία της χώρας στη διεθνή σκηνή και τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας της.

Συνθήκη που εύχομαι να αξιοποιήσει η παρούσα Κυβέρνηση, ως κεκτημένο και διαπραγματευτικό “χαρτί”, στις συζητήσεις με τους εταίρους για την επίτευξη μιας επωφελούς συμφωνίας».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube