Δήλωση σχετικά με τα αθλητικά έργα στη Λαμία σε συνέχεια ανακοίνωσης του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βέττα

Τη δήλωσή μου, της 15ης Νοεμβρίου, σχετικά με την απώλεια δημόσιων πόρων, που είχαν εξασφαλισθεί το 2014, για κατασκευή υποδομών στον τομέα του αθλητισμού στη Λαμία, σχολίασε με δήλωσή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτριος Βέττας.

Θα σταθώ σε τρία σημεία:

Πρώτον: Το έργο «Κατασκευή Στεγάστρου ΔΑΚ Λαμίας» απεντάχθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εντός του 2015.

Χάθηκε έτσι για τη Λαμία επένδυση 170.000 ευρώ, που η δημόσια χρηματοδότησή της είχε εξασφαλισθεί το 2014.

Για τον κ. Βέττα έχει σημασία αν η εξασφάλιση του ποσού για το εν λόγω έργο έγινε τον Δεκέμβριο του 2014;

Αλήθεια, από πότε ο χρόνος εξασφάλισης του ποσού αποτελεί δικαιολογία ματαίωσης ενός έργου;

Αλήθεια, γιατί δεν συμβάλλει ώστε η χρηματοδότηση αυτού του έργου να μεταφερθεί στο 2016, ώστε να μη χαθούν οι πόροι για το έργο αυτό, που είχαν εξασφαλισθεί το 2014;

Να θυμίσω στον κ. Βέττα, ότι το συγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης είχε εξασφαλισθεί για άλλο έργο στη Λαμία και παρέμεινε στη Λαμία.

Σήμερα, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το ποσό αυτό χάνεται από τη Λαμία.

Και, επίσης, να θυμίσω στον κ. Βέττα ότι, παρουσία του ιδίου αλλά και άλλων συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ από τη Φθιώτιδα, έθιξα το συγκεκριμένο ζήτημα σε συνάντησή μας με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, στις 20 Οκτωβρίου, ζητώντας να μη χαθούν οι συγκεκριμένοι πόροι.

Τότε δεν άκουσα τίποτα σχετικό από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον: Το έργο «Ανέγερση Νέου Σταδίου Λαμίας στη θέση Καμαρίτσα», κατά το 2015, λιμνάζει.

Μπαίνουμε στο 3ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και, προφανώς, δεν αρκούν οι δηλώσεις του κ. Βέττα για να μας καθησυχάσουν.

Να προσθέσω, μάλιστα, ότι, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, στις 17 Ιουλίου, το έργο δεν είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015, ενώ ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014.

Με αποτέλεσμα να χαθεί σχεδόν όλο το 2015, χωρίς να έχει καταβληθεί ούτε 1 ευρώ για το έργο.

Να θυμίσω, επίσης, στον κ. Βέττα, ότι ο Προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ενισχύθηκε το 2014, από τα 827.000 στα 934.890 ευρώ.

Και εκταμιεύθηκαν 333.744 ευρώ την διετία 2013-2014.

Σε τελική ανάλυση, ο κ. Βέττας θεωρεί ότι η απορρόφηση, αθροιστικά, ποσού περίπου 470.000 ευρώ για υποδομές αθλητισμού, εντός του 2015, ήταν αμελητέα για την οικονομία της περιοχής μας;

Τρίτον: Ο κ. Βέττας βρίσκει «ενδιαφέρουσα» την πρότασή μου για δημόσιο διάλογο επί θεμάτων της περιοχής και της χώρας, μεταξύ όσων από την περιοχή μας υπηρετούμε αυτή την περίοδο σε δημόσιους ρόλους.

Χαίρω γι’ αυτό.

Αναμένω.

Ως προς τις άλλες διάσπαρτες αναφορές στη δήλωση του κ. Βέττα (δημοσιονομικά της χώρας, κατανομή ευθυνών για τα 40 χρόνια κ.α.), θα σημειώσω ότι πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τις θέσεις του για να συζητήσουμε επί της ουσίας.

Διαφορετικά οι αναφορές του, μάλλον, απαντώνται από τη ρήση του Ξενοφώντα: «ώσπερ λίθοι τε και πλίνθοι, και ξύλα και κέραμος ατάκτως μεν ερριμμένα ουδέν χρήσιμα εστίν».

Από την πλευρά μου, επιμένω σταθερά ότι ο δημόσιος διάλογος, για θέματα της περιοχής και της χώρας, πρέπει να γίνεται επί του συγκεκριμένου.

Αυτή την εφαρμοσμένη πολιτική υπηρετώ.

Αρκετή εθνική ενέργεια χάσαμε σε γενικόλογες και ανούσιες πολιτικές αοριστολογίες.

Αυτή την πολιτική πρακτική επί δεκαετίες υπηρέτησε, με εξαιρετικές επιδόσεις, η «αριστερά» του κ. Βέττα.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube