1η Δήλωση Αν. Τομεάρχη Οικονομικών – Δήλωση σχετικά με τις Κυβερνητικές προθέσεις για τις αποκρατικοποιήσεις | 7.1.2011

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις Κυβερνητικές προθέσεις για τις αποκρατικοποιήσεις:

 

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνει διαρκώς την προσδοκία της Κυβέρνησης για άντληση εσόδων ύψους 7 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κατά την τριετία 2011 – 2013.

Προσδοκία όμως που δεν ανταποκρίνεται στις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, επιλογές και πράξεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό γιατί:

 

1ον. Ο ίδιος Υπουργός Οικονομικών υποστήριζε, τον Ιανουάριο, κατά την παρουσίαση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις και μετοχοποιήσεις αναμένεται να εξασφαλίσουν 2,5 δισ. ευρώ το 2010».

Και τελικά δεν αντλήθηκε ούτε ένα ευρώ από αποκρατικοποιήσεις όλη τη χρονιά.

 

2ον. Η Κυβέρνηση δημοσιοποίησε, τον προηγούμενο Ιούνιο, μετά από μεγάλο διάστημα αναβολών,  καθυστερήσεων και ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων, τις προθέσεις της, χωρίς, όμως, συγκεκριμένες, για ακόμα μία φορά, αποφάσεις και επιλογές.

 

3ον. Η Κυβέρνηση προχώρησε, τον τελευταίο Δεκέμβριο, ένα εξάμηνο μετά την εκδήλωση των προηγούμενων προθέσεών της και ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σε νέες εξαγγελίες.

 

Με ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει και αποκρατικοποιήσεις εταιρειών που δεν καταγράφονταν τον προηγούμενο Ιούνιο (όπως είναι η μετοχοποίηση των κρατικών λαχείων, η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στον ΙΔΟΕ, η αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ, η πώληση 4 Airbus A340), δείγμα απουσίας Κυβερνητικού σχεδιασμού.

Πρόγραμμα που περικλείει εξαγγελίες για αρκετές «ώριμες» αποκρατικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν το ΠΑΣΟΚ, τότε, διαφωνούσε και αντιδρούσε.

 

Έστω και αργά, έστω και άτολμα, έστω και έπειτα από συνεχείς παλινωδίες, η Κυβέρνηση φαίνεται να αντιλαμβάνεται, τουλάχιστον στο σχεδιασμό, την ορθότητα των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Απομένει βέβαια η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού».

0107 ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛ ΥΠ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΔ κ ΧΡ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube