Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος της Λαμίας, Άγιος Λουκάς, σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, 78 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας, με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Λουκά υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επιμνημόσυνη Δέηση .
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.
Δείτε σχετικές φωτογραφίες:
Ακολουθεί η Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών:
Δήλωση για την εορτή του Πολιούχου της Λαμίας, Ευαγγελιστή Λουκά, και την απελευθέρωση της πόλης από τις κατοχικές δυνάμεις
Η σημερινή ημέρα αποτελεί μία μεγάλη θρησκευτική και εθνική εορτή για την πόλη μας.
Γιορτάζουμε και τιμούμε το σημαντικό έργο του Πολιούχου, Ευαγγελιστή Λουκά, και παράλληλα γιορτάζουμε και τιμούμε την απελευθέρωση της πόλης μας από τις κατοχικές δυνάμεις.
Μια διπλή γιορτή που μας θυμίζει τις αρχές και τις αξίες της θρησκείας μας και της Ιστορίας μας, που καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την πορεία της πατρίδας μας μέχρι σήμερα.
Σήμερα, από εδώ, από τη Λαμία, εκπέμπουμε ισχυρό μήνυμα ότι έχουμε συνείδηση του εθνικού χρέους και των ευθυνών μας.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνουν οι εξωγενείς κρίσεις, αλλά και η μεγάλη εθνική προσπάθεια για να κρατήσουμε όρθια τη χώρα και να πετύχουμε μία ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, είναι ξεκάθαρο ότι η πίστη, η ενότητα και η αποφασιστικότητα αποτελούν τον πλέον ασφαλή δρόμο για την επιτυχία.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, με σεβασμό στο παρελθόν, με αυτοπεποίθηση στο παρόν και με αισιοδοξία για το μέλλον, θα τα καταφέρουμε.
Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!