Δρομολογούνται λύσεις για προβλήματα του Δήμου Δομοκού | 31.12.2021

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Δήμου Δομοκού:

 

Μετά την επίσκεψη του συντοπίτη μας Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, επιτόπου στη γέφυρα των Αγγειών, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και τη διαπίστωση των προβλημάτων που παραμένουν άλυτα για την περιοχή του Δήμου Δομοκού, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν:

  • Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο, τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Ξυνιάδας κ. Βασίλειο Γκελπινή, καθώς και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών όπου συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν λύσεις για:

  • Την επιπλέον χρηματοδότηση του Τ.Ο.Ε.Β. Ξυνιάδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της κεντρικής αποστραγγιστικής τάφρου.
  • Την καταστροφή δύο γεφυρών, προκειμένου να παραμείνει το πλάτος καθαρισμού της τάφρου στο επιθυμητό.
  • Την οριοθέτηση του συνόλου του Δήμου Δομοκού, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποζημίωση των υποδομών που υπέστησαν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις κατά τον “ΙΑΝΟ”, μέσω ΕΛΓΑ (πρώην ΠΣΕΑ).

 

  • Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη, τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο, τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Ξυνιάδας κ. Βασίλειο Γκελπινή, καθώς και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του ΥΠΑΑΤ όπου συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν λύσεις για:

  • Την υποβολή προτάσεων τόσο του Δήμου Δομοκού στην πρόσκληση του ΥΠΑΑΤ και συγκεκριμένα στα μέτρα 4.3.1 (Εγγείες Βελτιώσεις) και 4.3.4 (Αγροτική Οδοποιΐα), όσο και των Τ.Ο.Ε.Β. του Δήμου Δομοκού για το μέτρο 4.3.1.
  • Την ολοκλήρωση διαδικασιών σχετικά με την εξυπηρέτηση περιοχών του Δήμου Δομοκού, σε ότι αφορά την άρδευση εκτάσεων από τα φράγματα του «Μπουγαζίου» και της «Σκοπιάς».

Συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Γεωργίου Καραγιάννη, μεταξύ του ιδίου και του Δημάρχου Δομοκού κ. Χαράλαμπου Λιόλιου όπου συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας κόμβου επί της οδού Ε65, στο ύψος των Αγγειών, για την εξυπηρέτηση των δημοτών της περιοχής μας και όχι μόνο.

Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο, συντοπίτη Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα για την κατανόηση των σοβαρών προβλημάτων που διαχρονικά απασχολούν την περιοχή του Δήμου Δομοκού και την ενεργή συμμετοχή του στην επίλυσή τους!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους, με υγεία και με το καλό να υποδεχθούμε το νέο έτος!

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube