Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας | 1.11.2023

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα μεταβεί στο Πεκίνο, όπου θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, αύριο, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας «Yutong International Holding», η οποία έχει αναλάβει την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων για τους στόλους των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα υπογράψει τη Διμερή Αεροπορική Συμφωνία Ελλάδας – Κίνας, η οποία είναι συνεπής με την Οριζόντια Αεροπορική Συμφωνία ΕΕ – Κίνας και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των αεροπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Σαγκάη, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Li Qiang, ενόψει της 6ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης: «China International Import Expo».

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια της Έκθεσης.

2023-11-01 ΔΤ – Χ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΚΙΝΑ

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube