Η Γέφυρα των Φύλλων στην Εύβοια είναι έργο με υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα | 5.4.2024

Αθήνα, 5 Απριλίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χρήστος Σταϊκούρας: Η Γέφυρα των Φύλλων στην Εύβοια είναι έργο με υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα   

 

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν δίνει μόνο σημασία στα μεγάλα, εμβληματικά έργα σε όλη τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα, στα πολλά μικρότερα έργα, που έχουν, όμως, πολύ υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την παράδοση  προς  χρήση της Γέφυρας των Φύλλων στην Εύβοια, η οποία είχε καταστραφεί από πλημμύρες το 2020 και ανακατασκευάστηκε πλήρως από το Υπουργείο.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης ήταν, επίσης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, οι Βουλευτές Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Ζεμπίλης, Σίμος Κεδίκογλου και Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε λόγο για μια συλλογική προσπάθεια με στόχο να αποκατασταθεί η Γέφυρα, η οποία συνδέει πολλούς οικισμούς και περιοχές αγροτικής καλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, όπου οι χρήστες υποχρεώνονταν – μέχρι σήμερα – σε μεγάλη χιλιομετρική περιφορά.

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα:

 

«Είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής εργασίας, μίας, όμως, Κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας. Παραδώσαμε τη Γέφυρα Φύλλων, μία εξαιρετικά σημαντική γέφυρα για την περιοχή, για την τοπική οικονομία και κοινωνία, αφού βγάζει από την απομόνωση χωριά και διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών.

Αποδεικνύεται, συνεπώς, μαζί με τα συνοδά αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και τις οδικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν δίνει μόνο σημασία στα μεγάλα, εμβληματικά έργα σε όλη τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα στα πολλά μικρότερα έργα, που έχουν, όμως, πολύ υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Η Εύβοια έχει πληγεί πολλές φορές από φυσικές καταστροφές. Οφείλουμε, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε, με βάση τους διαθέσιμους πόρους, έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε αυτές τις ζημιές. Και γι’ αυτό, το επόμενο χρονικό διάστημα, προχωρούν και σημαντικές παρεμβάσεις από κοινού με τον αρμόδιο Υφυπουργό τον κ. Ταχιάο στη Βόρεια Εύβοια, ώστε να αποκαταστήσουμε με υψηλότερη ανθεκτικότητα και σε συνεργασία πάντα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις καταστροφές που έχουν γίνει στην εν λόγω περιοχή. Επίσης, προχωρά και η παράκαμψη της Χαλκίδας.

Συνολικά και συνεκτικά, αποδεικνύουμε ως Κυβέρνηση ότι λειτουργούμε μεθοδικά και συντονισμένα, ώστε να αποδώσουμε στην κοινωνία, σημαντικά και εμβληματικά έργα, αλλά και μικρότερης σημασίας έργα, που, όμως, έχουν υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα.»

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα στην Εύβοια τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο για να κλείσει και τυπικά μια «πληγή», που είχε αφήσει στον τόπο το καιρικό φαινόμενο «Θάλεια». Η νέα γέφυρα των Φύλλων παραδόθηκε σε χρήση και είναι σύγχρονη και ανθεκτική!

Συνεργαζόμαστε στενά με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν στις γέφυρες Αφρατίου και Βασιλικού, αλλά και για όλα τα μεγάλα οδικά έργα που υλοποιεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

 

GOULIELMOS ANTONIOU
GOULIELMOS ANTONIOU

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube