Κόκκινα Σπίτια Μαλεσίνας: Νέες Αποφάσεις Δωρεάν κατά κυριότητα Παραχώρησης Δημοσίων Ακινήτων | 30.12.2021

Λαμία,  30  Δεκεμβρίου 2021

 

Δελτίο Τύπου

 

Εκδόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, νέες αποφάσεις δωρεάν κατά κυριότητα παραχώρησης δημοσίων ακινήτων για τα «κόκκινα» σπίτια της Μαλεσίνας.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν τίτλους κυριότητας και παραδόθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας στους δικαιούχους, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Δημάρχου Λοκρών κ. Θανάση Ζεκεντέ.

Συζητήθηκε επίσης η πρόοδος της διαδικασίας έκδοσης αποφάσεων, για τις περιπτώσεις φακέλων που εξετάζει η αρμόδια Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται στενά από τον Υπουργό Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών έχει παραταθεί η ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων έως 31/1/2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια Επιτροπή, μέχρι σήμερα, έχει αποστείλει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών 31 φακέλους για έκδοση παραχωρητηρίων και ήδη 8 παραχωρητήρια έχουν εκδοθεί. Τα υπόλοιπα αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες.

Ταυτόχρονα, έχουν αποσταλεί 11 φάκελοι στο Κτηματολόγιο για γεωμετρικές διορθώσεις, οι οποίοι στη συνέχεια θα αποσταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών για έκδοση των παραχωρητηρίων.

O Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με μεθοδικότητα επιλύει ένα δίκαιο, αλλά και εξαιρετικά πολύπλοκο, ζήτημα που απασχολεί συμπολίτες μας στην περιοχή της Μαλεσίνας από το 1894.

Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube