Ο Υπουργός Οικονομικών σε Περιβόλι, Νικολίτσι και Κυριακοχώρι | 21.8.2022

Ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή τα ορεινά μικρά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Υπουργού στο Περιβόλι, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους του χωριού:

 

Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισκέφθηκε το πιο μικρό χωριό της Φθιώτιδας, το Νικολίτσι.

Είχε αναλυτική συζήτηση με τους κατοίκους, δοκίμασε εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του χωριού, ενώ είχε την τιμή να λάβει λεύκωμα με ιστορικές φωτογραφίες της περιοχής.

 

Επόμενη επίσκεψη του Υπουργού το Κυριακοχώρι.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Μοναστήρι Υπερμάχου Στρατηγού, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός είχε τη χαρά να επισκεφθεί το στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το Σηκωμένο Αυλάκι.

Η παραδοσιακή άρδευση με το Σηκωμένο Αυλάκι έχει συλλογικό χαρακτήρα και τελετουργικό που εφαρμόζεται εκατοντάδες χρόνια στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδας. Συμβάλλει στην εξοικονόμηση του νερού και στην επιτέλεση της Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς.
Χάρη στην πρωτοβουλία και το μεράκι των κατοίκων του χωριού, το στοιχείο επελέγη ως 1 από τα 9 σε όλη την Ελλάδα, και εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο Υπουργός είχε την τιμή και τη χαρά να υποστηρίξει το αίτημα της ένταξής του στο Υπουργείο Πολιτισμού, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα κατοίκων της περιοχής.
Δείτε σχετικές φωτογραφίες:
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση και αναλυτική συζήτηση με τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, στα καταστήματα του Κυριακοχωρίου.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

”Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, που στοχεύει στη μετατροπή ενδεχόμενων μειονεκτημάτων της ορεινής Ελλάδος σε συγκριτικά πλεονεκτήματα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube