Ο Υπουργός Οικονομικών στο STAR Κεντρικής Ελλάδας με την Όλγα Λαθύρη | 11.11.2022

Για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας το τελευταίο τρίμηνο, μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Τοποθετήθηκε για το νέο Ογκολογικό Κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, την ανακατασκευή του ΤΕΠ, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών, τα Κέντρα Υγείας, το νέο Δικαστικό Μέγαρο, τις Ιαματικές Πηγές, για την ανάπλαση του ιστορικού αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών και της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, τις αποζημιώσεις που δρομολογούνται για το τμήμα της ΠΑΘΕ στον Άγιο Κωνσταντίνο, τα ”κόκκινα σπίτια” στη Μαλεσίνα, τις νέες πανεπιστημιακές υποδομές στην πόλη της Λαμίας κλπ.

Εντωμεταξύ, άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Οικονομικών, για την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρηματιών και των αγροτών από την φονική πλημμύρα Θάλεια, στους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε λίγα λεπτά για να ενημερωθεί, επικοινώνησε με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπ. Οικονομικών και με τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, και πληροφορήθηκε ότι για το υπόλοιπο της αποζημίωσής τους, αναμένεται η ολοκλήρωση κάποιων φακέλων από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Εύβοιας σχετικά με τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Συνολικά οι πληγέντες είναι 134 και εκκρεμούν οι 80 από αυτούς.

 

Δείτε επίσης:

Τριμηνιαίος Απολογισμός Χρήστου Σταϊκούρα για τη Φθιώτιδα

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube