Ο Υπουργός Οικονομικών στο Star Κεντρικής Ελλάδας (video) | 11.2.2023

Για απίστευτο λαϊκισμό και ανευθυνότητα κατηγόρησε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μέσα από το δελτίο του Star το βράδυ του Σαββάτου.

 

 

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε το 2017, ότι αυτοί που σταματάνε τους πλειστηριασμούς θα διώκονται. «Προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει από το 2019» σημείωσε.

«Πλειστηριασμοί γίνονταν και γίνονται». Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο πλέγμα μέτρων που έχει πάρει η ΝΔ για την προστασία των ευάλωτων ,όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Όπως είπε αυτή την εβδομάδα έρχονται νέες ρυθμίσεις στη βουλή που θα φέρουν βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και τόνισε ότι όσοι απορρίπτουν τις αιτήσεις θα πρέπει στο εξής να το αιτιολογούν.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «τα ευάλωτα νοικοκυριά προστατεύονται απόλυτα από τους πλειστηριασμούς. Σήμερα 17 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν καταθέσει αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και προστατεύεται η πρώτη κατοικία τους».

Στις 20 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το food pass.

«Επειδή η οικονομία πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις μας, μας δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουμε σε όσους έχουν ανάγκη ένα κομμάτι της υπεραπόδοσης. Δεν είμαστε μακριά από νέες παροχές» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

tvstar.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube