Ο Υπουργός Οικονομικών στον ΛΑΜΙΑ FM-1 και στο ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ Λαμίας | 31.12.2020

«Εργαζόμαστε για την μετά κοροναϊό εποχή από πλευράς οικονομίας,» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

”Ασφαλώς λόγω της κατάστασης τα δημόσια έσοδα είναι λιγότερα από τις δαπάνες και το ταμείο κλείνει αρνητικά όμως έχουμε λάβει τα μέτρα μας και η χώρα μας έχει αποκτήσει περιβάλλον αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης για αυτό και δανειζόμαστε από τις διεθνείς αγορές με μηδενικά επιτόκια.”

«Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα με την μείωση του ενοικίου αλλά ταυτόχρονα στηρίζουμε και την ιδιοκτησία με μέτρα που λαμβάνουμε και θα καλύψουν τα έσοδα που έχουν απολεσθεί,» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Στα μέσα Ιανουαρίου ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας έρχεται και η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή που θα ανακουφίσει όλους όσους είχαν μείωση εισόδων το διάστημα από Σεπτέμβριο μέχρι και Δεκέμβριο του 2020 και μπορούν να ενταχτούν σε αυτή και όσοι είχαν υπαχθεί και στα προηγούμενα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παράλληλα, τόνισε πως «θεωρούμε κατάλληλο το οικονομικό περιβάλλον λόγω και της επιθυμίας να προσελκύσουμε και ήδη έχουμε τις πρώτες κινήσεις ενδιαφερόμενους μεγάλους επενδυτές από το εξωτερικό.»

Χαρακτηριστική περίπτωση είπε, «είναι η ολοκλήρωση της παραχώρησης της Μαρίνας του Αλίμου στην Αττική και ακολουθούν πολλές ανάλογες επενδυτικές κινήσεις

«Στην κυβέρνηση βλέπουμε μία ρεαλιστική αισιόδοξη προοπτική για το οικονομικό αύριο της χώρας,» κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών. 

lamiafm1.gr

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Σταϊκούρα στο LamiaFM1.gr:

 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο ΡΑΔΙΟ – ΝΕΤ 101,9: Το 2020 ανέδειξε αρετές για την χώρα μας

 

Ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας στο ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101,9 την Πέμπτη 31-12-20 και στην εκπομπή Ραδιοφωνική Εφημερίδα.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι τη χρονιά του 2020 η χώρα μας ανέδειξε αρετές σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Επισήμανε την αναγκαιότητα των μέτρων για τον Covid 19 και την προσπάθεια της κυβέρνησης για ενίσχυση  του συνόλου των επαγγελματικών κλάδων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενίσχυση της Περιφέρειας στο επόμενο διάστημα με το ποσόν 403.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Τέλος ευχήθηκε ένα νέο έτος γεμάτο υγεία και ευημερία!

radio-net.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube