Ο Υπουργός Οικονομικών στον Βόλο | 19.3.2022

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κεντρικός ομιλητής της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ Μαγνησίας.

Αρχικά επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΕΠ Μαγνησίας, παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και του Γραμματέα Οργανωτικού και Διευθυντή Γραφείου Προέδρου Στέλιο Κονταδάκη.

 

Στη συνέχεια, δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Ο κ. Σταϊκούρας, στην αρχική του τοποθέτηση ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Κοινοβούλιο, για την συνολική προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι μαζί, έτσι ώστε να βελτιωθούν όλοι οι παράμετροι και η χώρα να προχωρήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια και αισιοδοξία προς το μέλλον και να αφήσει στην άκρη μια σειρά από παράλληλες και διαδοχικές κρίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι “ο βασικός λόγος που βρίσκομαι εδώ στον Βόλο, είναι για να ακούσω, για να αφουγκραστώ προβλήματα, προβληματισμούς, αγωνίες της κοινωνίας, σε μια περίοδο ιστορική και ως τώρα η Κυβέρνηση τα έχει καταφέρει “.

Σε ειδική αναφορά του για τη Μαγνησία, ο κ. Σταϊκούρας έκανε μνεία σε δύο χαρακτηριστικά στοιχεία που προέκυψαν από τις μετρήσεις του Υπουργείου του και ιδιαίτερα ότι: «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πολιτεία βοήθησε 12.739 επιχειρήσεις στη Μαγνησία, δίνοντας περισσότερα από 272 εκ. ευρώ. Στο τέλος του 2021, οι καταθέσεις των Μαγνησιωτών, ανήλθαν στα 2,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 365 εκ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2019». «Αυτό σημαίνει» είπε, «ότι μέσα από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, κοινωνία και πολιτεία τα καταφέραμε να βγούμε ισχυροί και το ίδιο θα κάνουμε και στην τρέχουσα συγκυρία, σε μια νέα κρίση, σε έναν πόλεμο, σε μια ενεργειακή κρίση. Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση έκανε πρόσθετες παρεμβάσεις για να ενισχύσουμε το εισόδημα του πολίτη, το οποίο πράγματι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ροκανίζεται σημαντικά».

Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση είπε ότι «κάνουμε παρεμβάσεις στην ενέργεια, παρεμβάσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, παρεμβάσεις στις επιστρεπτέες προκαταβολές, σύνολο παρεμβάσεων που προσεγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ και μόνο την τελευταία εβδομάδα, προστέθηκαν σε αυτά 1,1 δισ ευρώ».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καθώς και η αξιοποίηση της Χερσαίας Ζώνης.

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Βόλου:

Τέλος, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πολιτική εκδήλωση της ΔΕΕΠ Μαγνησίας, με κεντρικό ομιλητή τον Yπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και επίσημους προσκεκλημένους την Yφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και τον Γραμματέα Οργανωτικού & Διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κονταδάκη.

Κεντρικό σημείο της ομιλίας του Υπουργού ήταν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δείτε σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

ΑΠΕ ΜΠΕ

astratv.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube