Ράχες – Οικοδομικές άδειες: Υλοποιήθηκε το πρώτο και πιο δύσκολο βήμα | 9.2.2023

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Οικοδομικές Άδειες στην Παραλία Ραχών: Το πρώτο, δύσκολο βήμα υλοποιήθηκε.

 

 

Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου και της ενημέρωσης που είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο, μετά από πολύμηνη συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Ταγαρά και τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη, υλοποιήθηκε το πρώτο -και πιο δύσκολο- βήμα σχετικά με το μέτρο της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην Παραλία Ραχών.

Η Δημοτική Ενότητα Εχιναίων, στην οποία ανήκει η Παραλία Ραχών, εντάχθηκε στον Γ’ κύκλο του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

Οι διακηρύξεις για τις ανωτέρω μελέτες αναμένεται να εγκριθούν σήμερα από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

Με συντονισμένες, πολύμηνες ενέργειες, βρισκόμαστε πιο κοντά στη λύση ενός μεγάλου προβλήματος των Ραχών που χρονολογείται από το 2011, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, αλλά και συνολικά για την αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιοχής.

Η Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να κινείται θεσμικά, αξιόπιστα και με συνέπεια, στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

2023-02-09 ΔΤ – Οικοδομικές Άδειες Ράχες

Δείτε επίσης:

Στη Στυλίδα αύριο στις 17:00 ο Υπουργός Οικονομικών

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube