Σημεία ομιλίας Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών και Υποψήφιου Βουλευτή Φθιώτιδας Χρ. Σταϊκούρα στην Αταλάντη

Site_PHOTO_ATALANTH_02Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Λοκρών, με ιδιαίτερη επιτυχία, ομιλία στην Αταλάντη.

Αφού ευχαρίστησε του κατοίκους της Λοκρίδας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, τόσο στις προηγούμενες διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις όσο και σε αυτή τη νέα προσπάθεια, αναφέρθηκε στο ρόλο της Νέας Δημοκρατίας.

Τόνισε ότι «…η Νέα Δημοκρατία αποτελεί διαχρονικά, πολιτική δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής. Κι αυτό γιατί έχει αποδείξει ότι σε στιγμές κρίσιμες για την πατρίδα και τους πολίτες, είναι η παράταξη που εστιάζει στο σημαντικό και υπηρετεί το πρωτεύον. Που έκανε τις στρατηγικές επιλογές για τη χώρα. Μ’ αυτές τις παρακαταθήκες, δεν μπορούσε παρά να κάνει το χρέος της και στην παρούσα, κρίσιμη περίοδο».

Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στην τρέχουσα κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και στο μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Αρχικά, ανέπτυξε την επιλογή της Κυβέρνησης, το 2012, να αποφύγει η χώρα τις περιπέτειες και να επιταχύνει προς τα εμπρός, εντός της Ευρωζώνης, επιτυγχάνοντας, πλέον, μετρήσιμα, θετικά αποτελέσματα, με πιο σημαντικό την επίτευξη διατηρήσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων, για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Σημείωσε ότι «αυτό το έργο, που πετύχαμε όλοι μαζί, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Η προσπάθεια, με στόχο τη συγκρότηση μιας ισχυρής Ελλάδας, η οποία θα δρα με αξιοπρέπεια στην Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σκηνή, πρέπει να είναι συνεχής και συλλογική».

Ο κ. Σταϊκούρας στάθηκε, ιδιαίτερα, στο έργο που συντελέστηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και είχε ως βασικό άξονα την προώθηση της εξυγίανσης, της προσαρμογής, της πειθαρχίας και της σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή για την έξοδό της από την κρίση, όπου θα πρέπει, αφενός να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα στις τεράστιες θυσίες που έχουν καταβληθεί, μέχρι σήμερα, από τους πολίτες και, αφετέρου, να αξιοποιήσουμε τα νέα δεδομένα, που διαμορφώνονται στην Ευρώπη. Προς την κατεύθυνση αυτή, ανέπτυξε το σχέδιο της Κυβέρνησης προκειμένου να οδηγήσουμε τη χώρα στον ενάρετο κύκλο της ευημερίας για όλους τους πολίτες, εντός της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, ανέλυσε εκτενώς τις πρωτοβουλίες και τα βήματα, στα οποία ήταν αρωγός και στήριξε δυναμικά, από κοινού με αρκετούς συμπατριώτες, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας στρατηγικής σύγχρονης ανασυγκρότησης της Φθιώτιδας, εστιάζοντας στη δημιουργία της Σχολής Θετικών Επιστημών με έδρα τη Λαμία, στον ορισμό της Λαμίας ως έδρας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, στην ίδρυση στη Λαμία του Δικτύου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, στην ίδρυση του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεντρικής Ελλάδας, στην ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, στη συμπλήρωση και τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, στην ενίσχυση του τουρισμού και του πολιτισμού, της αγροτικής και τοπικής ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, εστιάζοντας στην περιοχή της Λοκρίδας, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, τόσο για την καταβολή της μέγιστης δυνατής προσπάθειας για αρωγή στους σεισμόπληκτους της περιοχής, η οποία επλήγη περισσότερο, όσο για την ενίσχυση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «τη στρατηγική που σχεδιάσαμε για το παρόν και το μέλλον της Φθιώτιδας, την εφαρμόσαμε με αξιοπιστία, με αποτελεσματικότητα και με προοπτική. Φέραμε συγκεκριμένα, θετικά αποτελέσματα σε αρκετούς τομείς, καλύπτοντας αρκετές από τις ελλείψεις που παρουσιάζει η περιοχή μας. Δουλεύουμε συλλογικά, υπερβαίνοντας χρόνιες, μίζερες νοοτροπίες».

Και συμπλήρωσε ότι «…δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω, συνεργατικά και συντεταγμένα, για να προωθήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, σε σύγχρονες βάσεις. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για δημιουργική ένταξη της νέας γενιάς σε σύγχρονες, και με διεθνή ανταγωνιστικότητα, διαδικασίες παραγωγής. Να προωθήσουμε, με σχέδιο, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία όλων των πολιτών».

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από την ομιλία εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία (1, 2).

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube