Συνέντευξη Χρ. Σταϊκούρα στο mag24.gr από τις Ιστορικές Θερμοπύλες | 9.5.2023

Πως μπορεί να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί η περιοχή της Φθιώτιδας; Των Θερμοπυλών; Οι Ιαματικές Πηγές του νομού μας; Το νοσοκομείο; Οι νέοι θα επιστρέψουν τελικά;

Στην ιστορική περιοχή των Θερμοπυλών συναντήσαμε τον Υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος δηλώνει “περήφανος που είναι ένα από τους 300”, θέλοντας να αγωνιστεί ακόμα περισσότερο γι’ αυτό τον τόπο.

Ως υπουργός οικονομικών έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης του μνημείου καθότι θεωρεί ότι “έχει αξιοποιηθεί οριακά” παρά την ιστορική του σημασία.

Από την πρόσφατη συνάντηση με τους νέους της Φθιώτιδας, κατανοεί την ανάγκη για δημιουργία ποιοτικότερων θέσεων απασχόλησης και υποδομών, που θα συμβάλλουν στην προσέλκυση των νέων ανθρώπων προσφέροντας την ασφάλεια και προοπτικές που αναζητούν.

Από την υποστελεχωμένη δημόσια υγεία μέχρι… τις μη αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της περιοχής ο κ. Σταϊκούρας προσπαθεί να αντιμετωπίσει κάθε κρίση που μπορεί να εμφανιστεί, χωρίς να δίνει υποσχέσεις αλλά κάνοντας πράξεις.

Η εξασφαλισμένη, πλέον, χρηματοδότηση σε έργα, όπως η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μπορεί να αυξήσει τις ταχύτητες και να οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές, κίνητρα και επενδύσεις στο τοπίο της Φθιώτιδας.

Στο τέλος του 2027,  ο κ. Σταϊκούρας έχει ως όνειρο την ολοκλήρωση όλων των εργασιών που “ωριμάζουν, δρομολογούνται και θα υλοποιηθούν” ώστε να “τα βιώσει η τοπική κοινωνία”, η οποία θα εργάζεται συλλογικά και συνεκτικά.

mag24.gr

Δείτε το “Atelier”:

 

Συνέντευξη / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Γιώργος Παπασταμούλος

Σκηνοθεσία: Άκης Λούκας

Κάμερα / Μοντάζ: Πάνος Παπαρούπας

Κείμενο: Παύλος Κιτιξής

Οργάνωση παραγωγής: Όλγα Καλογήρου

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube