Συνέντευξη Χρήστου Σταϊκούρα στο LamiaPolis | 25.5.2023

Την πρώτη αναλυτική συνέντευξη του μετά τις εκλογές της 21ης Μαϊου παραχώρησε στον Lamia Polis 87.7 ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομικών και εκ νέου Βουλευτής Ν.Δ Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ο κ. Σταϊκούρας αφού μίλησε αρχικά για την ΑΕΚ και την κατάκτηση του νταμπλ σε σχετική ερώτηση στην συνέχεια αναφέρθηκε στην έκβαση των εκλογών, την 2η κάλπη, την πρωτιά που πήρε σε όλους τους δήμους της Φθιώτιδας που τον έφερε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ αλλά και την επόμενη μέρα για την περιοχή μας…

Ένα σχόλιο για την ΑΕΚ της οποίας είστε και φίλαθλος και έκανε το νταμπλ;
“H AEK απέδειξε όλη την χρονιά ότι έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ένα σταθερό προπονητικό τιμ. Αποδεικνύεται και στο ποδόσφαιρο αν έχεις σωστή ηγεσία, σωστό τεχνικό τιμ και καλούς παίκτες μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Είχαμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.”

Ο Μητσοτάκης έχει καλή ομάδα;
“Φτιάχνει καλή ομάδα και κυρίως συντονίζει και δίνει το όραμα για την χώρα. Αυτό που χρειάζεται είναι όραμα και πράξεις. Δουλέψαμε σκληρά από κοινού με την κοινωνία για να πετύχουμε το βέλτιστο για την χώρα. Ούτε θριαμβολογήσαμε, ούτε πήγαμε σε μια λογική μεμψοιρίας και καταστροφολογίας όπως έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση”.

Περιμένατε την διαφορά των 21 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ;
“Νομίζω ότι ήταν συνδυασμός παραγόντων, αλλά κυρίως είχε να κάνει με το τι παρουσίασαν προεκλογικά τα δύο κόμματα αλλά όχι μόνο προεκλογικά αλλά και την προηγούμενη 4ετία. Από την μία είχαμε μια κυβέρνηση που πάλευε για το καλύτερο, θα το επαναλάβω, με λάθη και παραλείψεις. Από την άλλη είχαμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν διδάχθηκε τίποτα από το παρελθόν”.

Θεωρείται ότι θα υπάρξει η ίδια συμμετοχή, υπάρχει φόβος στη Ν.Δ για εκροή ψηφοφόρων;
“Πάντα πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να προσμετρά η πολιτική ηγεσία του όποιου κόμματος, έτσι να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους. Η Ν.Δ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνεκτιμήσει όλους αυτούς τους παράγοντες και για αυτό όλοι ξεκινώντας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό θέτουμε ξανά δημοσίως τα διλλήματα και ταυτόχρονα επιζητούμε οι πολίτες να προσέλθουν ξανά στην κάλπη και να δώσουν ισχυρή αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρώ ότι οι πολίτες θα δώσουν ισχυρή αυτοδυναμία στη Ν.Δ”.

Με το μυαλό στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ στην επόμενη κάλπη;
“Με το μυαλό στην ελληνική κοινωνία και στα δεδομένα που δημιούργησε η πρώτη κάλπη. Όλα τα συνεκτιμάς και προφανώς λογοδοτείς πάντα μόνο στην ελληνική κοινωνία. Χτίζεις τακτικές κινήσεις προκειμένου να πετύχεις στον στρατηγικό στόχο που είναι η αυτοδυναμία”.

Τι έχετε να πείτε στον φθιωτικό λαό που σας τοποθέτησε ξανά στην βουλή και σας έφερε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου με ρεκόρ ψήφων σε κάθε δήμο; Τι σημαίνει για εσάς;
“Πολύ μεγαλύτερη ευθύνη. Γιατί σταθερά και διαχρονικά οι συμπατριώτες μας με τιμούν όλο και πιο ισχυρά. Πράγματι από 19.500 την προηγούμενη φορά, φαίνεται ότι ξεπερνάω τις 25.000. Αυτό μου φέρνει πολλαπλάσια ευθύνη και προσδοκώ να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες της κοινωνίας την επόμενη 4ετία. Είναι κρίσιμο στοίχημα να υλοποιήσουμε και να βοηθήσω να συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση, αυτά τα οποία μοιράστηκα με την τοπική κοινωνία τον προηγούμενο μήνα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας”.

Θα ήθελε να μείνει ο Χρήστος Σταικούρας στο Υπ. Οικονομικών;
“Θα υπηρετήσω από όπου, αν επιλέξει ο πρωθυπουργός να είμαι στην ελληνική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει δηλώσεις, έχει κάνει δηλώσεις για τις προθέσεις όσον αφορά την σύνθεση, την δομή και την κατανομή των ρόλων στην επόμενη κυβέρνηση, δεν έχω συζητήσει μαζί του. Αυτά είναι για μετά τις 25 Ιουνίου τώρα έχουμε την μάχη της 25ης Ιουνίου. Θα μου επιτρέψετε να βάλω χρονοδιαγράμματα στο μυαλό μου που δείχνουν και την αλληλουχία των προτεραιοτήτων”.

Σχετικά με την έκβαση της βραδιάς των εκλογών τόσο για τη Ν.Δ όσο και για τον ίδιο στην Φθιώτιδα, σημείωσε:

“Από τα πρώτα 15-20 χωριά, είχα κάνει προβολή που θα καταλήξουμε και που θα καταλήξω και εγω σε αριθμούς σταυρών και νομίζω με 200-300 ψηφοδέλτια έπεσα έξω. Γιατί σε κάθε εκλογικό τμήμα που μπαίνει έχεις το μέτρο του 2019 οπότε όταν βλέπεις την τάση και η τάση αυτή είναι σε όλους τους δήμους γιατί πράγματι σε όλους τους δήμους είχα και πάλι την πρωτιά των ψηφοφόρων της Ν.Δ, είχα την αίσθηση ότι πάω καλύτερα από το 2019 και αρκετά καλύτερα από το 2019. Αυτό το ποσοστό δεν άλλαξε από το 15ο εκλογικό τμήμα ως το 250 και τότε βγήκα να κάνω τις σχετικές δηλώσεις”.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας σημείωσε:

“Εκτιμώ ότι την επόμενη διετία θα έχει αποτυπωθεί με πολύ ορατό τρόπο για την Φθιώτιδα αυτό που σχεδιάζεται ή δρομολογείται την τελευταία τριετία” είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταϊκούρας στην πρώτη του αναλυτική συνέντευξη που παραχώρησε μετά την εκλογή του στον Lamia Polis 87.7.

lamiapolis.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube