Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ | 1.9.2016

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι: «Κεντρική θέση της ΝΔ είναι ότι το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία και χρειάζεται βελτιώσεις». Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο του κ. Παππά, θα αποκαταστήσει τον ρόλο του ΕΣΡ όπως επιβάλλει και το Σύνταγμα, θα ανοίξει την αδειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά και θα προκηρύξει νέα διαδικασία για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς με τρεις προϋποθέσεις: την απόλυτη διαφάνεια των χρημάτων, αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα άδειας».

Ως προς την πορεία της Οικονομίας ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι «στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι ακόμα και εάν κλείσει εγκαίρως η δεύτερη αξιολόγηση, στην πραγματική οικονομία θα πέσουν 3,5 δις ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπερβαίνουν τα 7 δις, άρα ο στόχος της κυβέρνησης έως το τέλος του 2016 να έχουν αποπληρωθεί όλες οι οφειλές, μετατίθεται στην καλύτερη περίπτωση για το 2017 και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως διαφαίνεται».

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ θα καταθέσει ένα τεκμηριωμένο και κοστολογημένο οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση που θα έχει τρεις στόχους: Τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή. Για να επιτευχθεί αυτό, πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας θα υπάρξουν ορισμένες πρωτοβουλίες και άξονες πολιτικής που θα θέσει ο πρόεδρος. Όπως είπε, θα αφορούν την εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων, την ενίσχυση ρευστότητας πραγματικής οικονομίας και την αλλαγή των μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube