Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9” του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.

Την αντίθεσή του στη θέση της κυβέρνησης, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δημιουργήσει νέο δημοσιονομικό τοπίο στη χώρα, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM τόνισε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη έως το 2018 να λάβει συγκεκριμένα μέτρα.

«Έχουμε να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα και όχι μόνον αυτό. Αν υπάρχει οποιαδήποτε απόκλιση θα πρέπει να παίρνουμε και νέα μέτρα» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και επιπλέον ότι το μόνο θετικό για την ελληνική οικονομία, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση, είναι ότι θα γίνει η εκταμίευση της δόσης. «Και θέλω να πιστεύω ότι σημαντικό κομμάτι αυτής θα πάει στην πραγματική οικονομία για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, οπότε θα ενισχυθεί λίγο η πραγματική οικονομία» είπε.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, επανέλαβε τη θέση της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα συμφώνησε με τους δανειστές σε συμπληρωματικό μνημόνιο, χαρακτήρισε «ασαφή» και «αβέβαιη» τη δέσμευση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ενώ χαρακτήρισε επώδυνα τα μέτρα που θα κληθεί να λάβει, με τις αυξήσεις έμμεσων φόρων, τις περικοπές μισθών και συντάξεων και με το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

Παραδέχτηκε ότι και η κυβέρνηση ΝΔ ? ΠΑΣΟΚ πήρε «ένα σκληρό πακέτο μέτρων» με σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά ?όπως υπογράμμισε- κατάφερε να σταθεροποιήσει την οικονομία, να αρχίσει να μειώνει φορολογικούς συντελεστές το 2014 και να δώσει κι ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα, ύψος 350 εκ ευρώ. Κατέληξε: «Η σημερινή κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι παρέλαβε τη χώρα σε ανάπτυξη και με πρωτογενή πλεονάσματα παίρνει το ίδιο ύψος μέτρων, έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 80%, από τις αρχές του ΄15».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube