Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Radio Marconi 96,1 FM”

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.

Θεωρούμε ότι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης δεν είναι εφικτός.
“Θέλω να καταστήσω σαφές στην κυβέρνηση ότι για εμάς, πέραν από την επίπλαστη εικόνα που μπορεί να παρουσιάζουν οι αριθμοί, η κυβέρνηση κρύβει πολύ μεγάλες, πολύ σοβαρές ωρολογιακές βόμβες στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας”, τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” του Βόλου και στον Αντώνη Κουμιώτη, στον απόηχο της κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2017 στη Βουλή.
Είναι γνωστό, συνέχισε ο πρώην υπουργός, ότι “οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυξάνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο. Άρα είναι αντικείμενο προς αξιολόγηση. Διευρύνεται η μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο ΟΑΕΕ εδώ και δύο μήνες έχει εξαντλήσει όλη την ετήσια χρηματοδότησή τους. Τα κόκκινα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα συνεχίζουν αυξάνουν και επιδεινώνεται η ρευστότητα κρίσιμων φορέων του δημοσίου. Αυτά δεν είναι για πανηγυρισμούς, αλλά μάλλον για προβληματισμούς”.
Για να καταλήξει ως εξής: “Θεωρούμε ότι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης δεν είναι εφικτός. Ευχόμαστε να μπορέσει να διανέμει κοινωνικό μέρισμα, αλλά αυτό προδιαθέτει να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Θα το δούμε. Μακάρι να το κάνει η κυβέρνηση, όπως το κάναμε εμείς το 2014”.

Πηγή: E-volos.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube