Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97,8″ και στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.

Tο κόστος διεξαγωγής των εκλογών είναι πολύ μικρότερο από το κόστος αποχώρησης αυτής της κυβέρνησης δήλωσε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταΐκούρας απαντώντας στο ερώτημα γιατί η ΝΔ δεν μπαίνει στην ουσία της διαπραγμάτευσης, αλλά επιμένει στο αίτημα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είπε: «Εχουμε μπει στην ουσία της συμφωνίας. Εχουμε πει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση κατά τον βέλτιστο για τα ελληνικά συμφέροντα τρόπο. Εχουμε προτείνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους. Εχουμε τοποθετηθεί, εντός Βουλής, για νομοσχέδια τα οποία φέρνει η κυβέρνηση. Αρνητικά όταν πρόκειται για δημοσιονομική πολιτική, γιατί εκεί αυτό μεταφράζεται σε αύξηση φόρων που είναι επιλογή της κυβέρνησης και σε αυτό διαφωνούμε. Θετικά όμως σε διαρθρωτικές αλλαγές, όπως είναι για παράδειγμα η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το “σχοινί στο οποίο θα κρεμαστούμε” και προχθές πέρασε αρκετές τέτοιες διατάξεις τις οποίες και υπερψηφίσαμε».

Και πρόσθεσε ο τομεάρχης επί των Οικονομικών της ΝΔ: «Αρα, επί της ουσίας της διαπραγμάτευσης έχουμε μία σταθερή άποψη από τον Αύγουστο του 2015 την οποία και υλοποιούμε. Παρακολουθούμε τη μετάφραση του μνημονίου σε πράξεις και πολιτικές. Τις καλές πολιτικές για τη χώρα και για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα τις στηρίζουμε, όλες τις άλλες τις απορρίπτουμε. Λευκή επιταγή δεν δίνουμε. Από την άλλη όμως καθημερινά τα φαινόμενα τα οποία συνηγορούν στην επιθυμία της ΝΔ να γίνουν εκλογές επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό μας. Και όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας. Σε μία σειρά από πεδία πολιτικής. Στην παιδεία, στην υγεία, στην εθνική ασφάλεια, στην εσωτερική ασφάλεια, στον τρόπο με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση στο προσφυγικό, στο αν υλοποιεί μεταρρυθμιστικές αλλαγές, στο πως προσλαμβάνει κόσμο στο Δημόσιο. Αρα υπάρχουν μία σειρά από στοιχεία που συνηγορούν στην θέση της ΝΔ ότι το κόστος διεξαγωγής των εκλογών είναι πολύ μικρότερο από το κόστος αποχώρησης αυτής της κυβέρνησης από τη διακυβέρνηση της χώρας».
Πηγή: Real.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube