Συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στον ΛΑΜΙΑ FM-1 | 15.1.2021

Σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς με μέτρα και κανόνες από την Δευτέρα 18/1 ανακοίνωσε μέσα απο τον ΛΑΜΙΑ FΜ-1 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.

 

 

«Ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό όλων όσων πλήττονται, εστιάζοντας στην όσο το δυνατόν δικαιότερη στήριξη,» τόνισε.

«Όσοι δεν πλήρωσαν ενοίκιο τον Ιανουάριο, δεν θα πληρώσουν ούτε τον Φεβρουάριο,» τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών.

Όσο αφορά τη ρευστότητα : «επιχειρήσεις και αγρότες έχουν πάρει σημαντικά ποσά μέσα από την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ ο πρωτογενής τομέας έχει ενισχυθεί και θα συνεχίσει να ενισχύεται και από άλλα κονδύλια. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι σήμερα εισπράττουμε λιγότερα από όσα ξοδεύουμε. Ξεκαθαρίζω όμως πως με κοινωνικά δίκαιο τρόπο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε για όσο χρειαστεί -όχι όμως για όσα χρειαστούν»

 

Αναφερόμενος στο σοβαρό θέμα και τις πληγές που άνοιξε η κακοκαιρία Ιανός, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις που υλοποιούνται για την αποκατάσταση. Χαρακτηριστικά είπε πως έχουν δοθεί 46 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό, μέσω της Περιφέρειας Στερεάς.

«Ανεστάλησαν οι υποχρεώσεις των αγροτών προς το κράτος και μέσω της 4ης επιστρεπτέας στη Φθιώτιδα δόθηκαν 1, 9 εκατ. ευρώ σε 1706 πληγέντες αγρότες. Έχει ήδη εκταμιευτεί από το τέλος Οκτωβρίου η προκαταβολή για επιχειρήσεις που επλήγησαν, ενώ 32 εκατ. ευρώ προβλέπονται για αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου. Διατέθηκαν 2 εκατ. ευρώ για έργα στα ΤΟΕΒ, ενώ μόλις προχθές εγκρίθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση 200 χιλ. ευρώ για έργα στον ΤΟΕΒ Ξυνιάδας

Στο θέμα του Νοσοκομείου Λαμίας, ο Υπουργός Οικονομικών ήταν ξεκάθαρος.

«Ότι ζητήσει το Υπουργείο Υγείας θα το έχει από το Υπουργείο Οικονομικών. Βασική μας προτεραιότητα για το Νοσοκομείο Λαμίας μετά την ενίσχυση των υποδομών του για αύξηση των κλινών ΜΕΘ είναι η στελέχωσή του για επιπλέον προσωπικό.»

Το επίκεντρο της σημερινής συζήτησης με τον κ. Σταϊκούρα όμως, ήταν τοπικά θέματα που για το φθιωτικό λαό απαιτούν λύσεις.

Εμφανίστηκε, συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του νέου Δικαστικού Μεγάρου, χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετικά πολύπλοκο έργο».

«Έχουμε προχωρήσει αρκετά, αλλά η υπόθεσή μας συνδέεται με τα Δικαστικά Μέγαρα Καρδίτσας, Τρικάλων και Βόλου, και ειδικά στο Βόλο, δεν έχουν βρει ακόμη ούτε χώρο

Αναφερόμενος στο θέμα του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τόνισε πως είναι στο πλευρό και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, ότι χρειαστεί να βοηθήσει.

Επίσης, στην σημερινή διυπουργική των ΣΔΙΤ, ζήτησε ενημέρωση για το θέμα των κτηριακών εγκαταστάσεων δίπλα στο πρώην ΤΕΙ.

Όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης του χώρου της ΠΕΛ, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως ήδη έχει παραχωρηθεί η δυνατότητα να αναλάβει καθαριότητα και φύλαξη για 6 μήνες στον χώρο.

Για την ΛΑΡΚΟ τόνισε ότι «το Υπουργείο Οικονομικών θα διαθέσει 3,2 εκατ. ευρώ για να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία μέχρι τον Μάρτιο, αφού υπάρχει μεν ενδιαφέρον επενδυτών, ζητήθηκε όμως λόγω κορονοϊού παράταση διαγωνισμών μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.»

 

lamiafm1.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube