Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στο Politico | 19.12.2022

Στη συνέντευξη που παραχώρησε προσφάτως ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο @politicoeurope σημείωσε ότι συμφωνούμε με την προσέγγιση που αυξάνει την εθνική αυτονομία όσον αφορά στα σχέδια μείωσης του δημόσιου χρέους, αλλά και των μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών κρατών μελών.
Η Ελλάδα έχει αποκτήσει κύρος και αξιοπιστία τόσο με την οικονομική της πολιτική όσο και με τις παρεμβάσεις της στα ευρωπαϊκά forum σε θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.
Οι κρίσεις που περάσαμε έδειξαν ότι όταν ήμασταν συγχρονισμένοι πετύχαμε πολύ γρήγορα την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα ζητά εδώ και καιρό την εξαίρεση των στρατιωτικών δαπανών από τον υπολογισμό του δημόσιου χρέους.
Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένων των δραστικά αναβαθμισμένων γεωπολιτικών απειλών και εξελίξεων και τόνισε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτό και ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης.
Τέλος ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση όσον αφορά τους τελικούς στόχους, μια τεκμηριωμένη εξέταση κάθε περίπτωσης όταν η δημοσιονομική απόδοση μιας χώρας παρέκκλινε από τους συμφωνηθέντες στόχους.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube