Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στον ΛΑΜΙΑ FΜ-1 | 13.4.2023

Στο στούντιο του Λαμία FM-1 96,2 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας φιλοξενήθηκε ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Ο κ. Σταϊκούρας μέσα από μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σχολίασε όλες τις δράσεις που έχουν γίνει στη χώρα προκειμένου να στηριχτούν τα ευάλωτα εισοδήματα, όπως για παράδειγμα η πληρωμή του 50% της αύξησης των επιτοκίων στα δάνεια που χαρακτηρίζονται ως ενήμερα, αλλά και σειρά άλλων φοροελαφρύνσεων που βοήθησαν στο να μην δει ο Έλληνας πολίτης της τσέπη του να ματώνει, από την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της ακρίβειας.

Ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε και στο πως η κυβέρνηση νοικοκύρεψε καταστάσεις οι οποίες εδώ και 12 χρόνια ταλαιπώρησαν πολίτες με ιδιωτικό χρέος (από τότε που θεσπίστηκε ο νόμος Κατσέλης αλλά σχεδόν οι μισές υποθέσεις απορρίφθηκαν και βρέθηκαν άνθρωποι να χρωστούν τόκους 12 ετών), αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η δική μας κυβέρνηση δεν επέλεξε την διέξοδο της διαιώνισης του προβλήματος, αλλά βρήκε λύσεις οι οποίες ανακούφισαν πολλούς συμπολίτες μας…»

Ειδική συζήτηση αναπτύχθηκε και γύρω από τα ζητήματα της Φθιώτιδας, όπου υπουργός Οικονομικών με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το αύριο του τόπου είπε πως «Η Φθιώτιδα του 2027 δεν θα έχει καμία σχέση με την Φθιώτιδα του 2023. Τα λέω στον αέρα του σταθμού σας για να μείνουν!»

Και αυτό γιατί έρχονται πολλά και σημαντικά έργα στο κομμάτι των υποδομών όπως για παράδειγμα το πολυιατρείο στις Ράχες, η νέα Ογκολογική Μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, οι διαγωνισμοί για τις ιαματικές πηγές και οι επενδύσεις στα Καμένα Βούρλα, οι φοιτητικές εστίες στη Λαμία για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας.

«Όλα αυτά που συζητάμε τώρα, δεν είναι στο στάδιο θα γίνουν. Έχουν ήδη δρομολογηθεί διαγωνισμοί γι’ αυτό πιστεύω ότι σε μία πενταετία η περιοχή μας θα έχει βάλει πολύ γερές βάσεις προκειμένου να λάβει την εικόνα αλλά και την οικονομία που της αξίζει,» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

lamiafm1.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube