Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στον ΛΑΜΙΑ FM-1 | 26.11.2020

  • Δέκα εκατομύρια (10.000.000€) ρευστότητα τα τελευταία 24ωρα στην Φθιώτιδα σε τρεις χιλιάδες πεντακόσιες ογδόντα επτά (3587) επιχειρήσεις.
  • Είμαστε στο μέτρο του δυνατού, κοντά σε όλους.
  • Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε μνημόνια.
  • Υπάρχει σε ευρωπαικό επίπεδο δημοσιονομική ευελιξία και για το 2021.
  • Το Ταμείο της χώρας αντέχει.
  • Βλέποντας την εξέλιξη στα υγειονομικά δεδομένα θα αναπροσαρμόζουμε και τις δράσεις μας

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε σε μια εφ’ όλης της ύλης και αποκαλυπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1, ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τρεις χιλιάδες πεντακόσιες ογδόντα επτά (3587) επιχειρήσεις στην Φθιώτιδα ενισχύθηκαν με ρευστό μόλις την τελευταία εβδομάδα» είπε και πρόσθεσε πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποδείξει ότι είναι κοντά στις επιχειρήσεις αλλά σίγουρα δεν έχει καλύψει όλες τις ανάγκες.

«Όμως υποστηρίζω ότι είμαστε κοντά τους για να τους βοηθήσουμε όσο είναι εφικτό στο να μειώσουμε την οικονομική τους δυστοκία και όλα αυτά με μειωμένα έσοδα.»

«Εξαντλούμε κάθε περιθώριο βοήθειας προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους,» δηλώνει στον ΛΑΜΙΑ FΜ-1 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας διευκρινίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα το Κράτος πληρώνει μισθους, συντάξεις και επιδόματα και όλα αυτά με μειωμένα έσοδα χωρίς να λειτουργεί κομμάτι της οικονομίας και σε αναστολή οι οικονομικές υποχρεώσεις των φορολογουμένων.

Αναφερόμενος στην κριτικη που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μειωμένες δαπάνες στην υγεία σχολίασε ότι ο προυπλογισμός είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, αλλά πρέπει να μπορείς και να τον διαβάζεις και διαβεβαίωσε πως οτι χρειαστεί το Υπουργείο Υγείας από το Υπουργείο Οικονομικών θα το έχει.

«Αν χρειαστεί όμως και πάλι τότε έχουμε τρόπο να βρεθούν χρήματα»

«Δεν υπάρχει περίπτωση ο υπάλληλος να μείνει ακάλυπτος για όσο χρονικό διάστημα το Κράτος κρατάει την επιχείρηση κλειστή,» ξεκαθάρισε για την παράταση του lockdown.

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, ενημέρωσε πως η επιδότηση επεκτείνεται σε φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα μόνο για ορεινές περιοχές και βιομάζα, ενώ διαχωρίζονται οι περιοχές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και όχι με τα όρια ενός νομού.

lamiafm1.gr

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη με τον Απόστολο Έλληνα εδώ:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube