Συνέντευξη Υπουργού ΥΜΕ στον ΛΑΜΙΑ FM-1 | 14.12.2023

Σε τροχιά επαναλειτουργίας μπαίνει σταδιακά το τρένο αρχής γενομένης από τις εμπορικές αμαξοστοιχίες ενώ με την ολοκλήρωση των ελέγχων ασφαλείας το ερχόμενο Σάββατο θα ξεκινήσει η κίνηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Επιβάτης από την Αθήνα έως την Λάρισα το πρωί του Σαββάτου θα είναι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

 

Ο υπουργός μέσα από την συχνότητα του Λαμία FM-1 96.2 αναφέρθηκε στο προγραμματισμό των έργων για την οριστική αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προκάλεσαν σε όλες τις υποδομές καταστροφικές όπως αποδείχθηκαν κακοκαιρίες.

Τα οικονομικά κονδύλια που απαιτούνται είναι τεράστια με την εκτίμηση να αγγίζει τα 3,3δις ευρώ, όπως τόνισε αναζητούνται πόροι έχοντας ήδη δεσμευτεί 600εκ.ε. από το Ταμείο Ανάκαμψης, με την οριστική αποκατάσταση των υποδομών να προσδιορίζεται χρονικά το 2025. Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι εκτός από την υλοποίηση νέων έργων πρέπει να υπάρξει συντήρηση των υφιστάμενων.

Στην γραμμή τρένου έγιναν οι προσωρινές εκείνες παρεμβάσεις που καθιστούν το δίκτυο λειτουργικό και ασφαλές σε μονή γραμμή και παρά το γεγονός ότι οι έλεγχοι έδειξαν ότι η κίνηση μπορει να γίνει με περισσότερα χιλιόμετρα ,εκείνο θα κινηθεί με 80χλμ την ώρα διότι προέχει η απόλυτη ασφάλεια.

Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών που επέστρεψε από την Νέα Υόρκη με τις επαφές του και την παρουσία του να υποτιμώνται θετικά ,εισέπραξε ένα πολύ καλό κλίμα που δείχνει ότι οι θυσίες των πολιτών έπιασαν τόπο και η χώρα ανακάμπτει.

Έχοντας περάσει από την θέση του Υπουργού Οικονομικών και έχοντας γνώση της πραγματικής κατάστασης της ΛΑΡΚΟ δεν απέφυγε να αναφέρει  ότι η βιομηχανία θα έκλεινε το 2012 ενώ τώρα «φτάσαμε στον συγχρωτισμό με τους εργαζόμενους. Υπάρχει μια δικαστική εκκρεμότητα και αν χρειαστεί θα δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων.

lamiafm1.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube