Τηλεδιάσκεψη για τις ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων | 23.4.2021

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

 

Δελτίο Τύπου

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Λαμπίρη και λοιπών στελεχών του Ταμείου, του Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Συκιώτη και λοιπών εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, και των εκπροσώπων του Συλλόγου Επαγγελματιών του Δήμου, με θέμα την πορεία αξιοποίησης των ιαματικών πηγών Καμένων Βούρλων.

Οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασαν αναλυτικά τα, εντός του τελευταίου έτους, ολοκληρωμένα στάδια ωρίμανσης των δύο περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή του «Ακινήτου Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων» και του «Ακινήτου Camping Καμένων Βούρλων – Κονιαβίτης», και έθεσαν τους στόχους για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, για το «Ακίνητο Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων» έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), αναγνωρίσθηκε η μια ιαματική πηγή, ολοκληρώθηκε η τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων, ενώ σε συνεχή επικαιροποίηση βρίσκεται η διαδικασία διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ. Για το «Ακίνητο Camping Καμένων Βούρλων – Κονιαβίτης» ολοκληρώθηκε η μελέτη για το ΕΣΧΑΔΑ, εκπονήθηκε η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας και ολοκληρώθηκαν οι κοστολογικές μελέτες σχετικά με το ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού.

Τέλος, αποφασίστηκε η καθιέρωση προγραμματισμένων συναντήσεων εκπροσώπου του Συλλόγου Επαγγελματιών του Δήμου Καμένων Βούρλων με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση των επαγγελματιών της περιοχής για την πορεία αξιοποίησης των δύο περιουσιακών στοιχείων.

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Επαγγελματιών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων:

Σήμερα, στις 23/04/2021, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Επαγγελματιών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών κ.

Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras

, για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, ήτοι ακίνητα ΤΑΙΠΕΔ, Ιαματικές Πηγές, Τουριστική Ανάπτυξη, ΒΙΟ.ΚΑ Καμένων Βούρλων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, εκτός του κ. Υπουργού, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ κ.κ. Ριχάρδος Λαμπίρης (Διευθ. Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ), Ρούλα Τριανταφυλλίδου (CIO Aκινήτων), Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (Deputy CIO και project manager του έργου), Παναγιώτης Σταυρόπουλος (Νομ. Σύμβουλος Ακινήτων), Τώνια Τσαγκάρη (Project Manager), Βασιλικοπούλου Αποστολία (Νομική Σύμβουλος), ο Δήμαρχος του Δήμου Καμένων Βούρλων κος Συκιώτης Ιωάννης, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Καμένων Βούρλων κα Μπήτα Γεωργία, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καμένων Βούρλων κος Σκεπαρνάκος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών κος Ανάγνου Γεώργιος, ο Γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματιών κος Κοντογιαννίδης Πασχάλης και το μέλος του Δ.Σ. κος Αντύπας Αντύπας.
Η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική, καθώς έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες και υπήρξε πλήρη ενημέρωση από τον κ. Υπουργό και τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ για όλες τις ενέργειες που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, σχετικά με την προώθηση και υλοποίηση των ανωτέρω θεμάτων που μας απασχολούν και συμφωνήθηκε μεταξύ μας, ότι θα υπάρχει τακτική – ανά δίμηνο ενημέρωσή μας, επί της πορείας υλοποίησης των έργων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ανάγνου Γεώργιος

2021-04-23 ΔΤ – Ιαματικά Κ. Βούρλων

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube