Τοποθέτηση Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης σχετικά με τη διάθεση, για κοινωνικούς σκοπούς, συγκεντρωθέντος ποσού από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Σήμερα, εδώ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είχαμε μία, ουσιαστικά και συμβολικά, ενδιαφέρουσα συνεργασία με τους κ.κ. Α. Γεωργιάδη, Υπουργό Υγείας, και Κ. Αρβανιτόπουλο, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η σύσκεψη έγινε μετά από σχετική οδηγία του Πρωθυπουργού, κ. Σαμαρά.

Στόχος της συνεργασίας μας ήταν η κατανομή ποσού ύψους 17,6 εκατ. ευρώ, που έχει συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως γνωρίζετε από προηγούμενες ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, το κράτος προέβη, για πρώτη φορά, στο τέλος του 2013, πριν από 1 μήνα, στο άνοιγμα αυτού του ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο λογαριασμό αυτό συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Το προαναφερθέν ποσό, που αποτελεί προϊόν τέτοιων έκνομων δραστηριοτήτων, έχει συγκεντρωθεί στον εν λόγω λογαριασμό από καταθέσεις ατόμων που ενέχονται σε διάφορες υποθέσεις, τις οποίες διερευνά η Δικαιοσύνη, και αποδίδεται πλέον στην κοινωνία.

Το μέχρι σήμερα συγκεντρωθέν ποσό κατανέμεται ως εξής:

1ον. Στο Υπουργείο Υγείας, 13 εκατ. ευρώ.

2ον. Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, 4 εκατ. ευρώ.

Για τις συγκεκριμένες δράσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν ανά Υπουργείο, θα σας μιλήσουν ειδικότερα οι κ.κ. Συνάδελφοι.

Σας ευχαριστώ.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube