Χαιρετισμός Υπουργού Οικονομικών στο EKO Acropolis Rally Forum 2022 | 8.12.2022

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece διοργάνωσαν συνέδριο με αντικείμενο τη συνολική αποτίμηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, ως προς το οικονομικό αποτέλεσμα και το κοινωνικό του πρόσωπο, καθώς και άλλους τομείς, όπως το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και μάλιστα στη νέα, υβριδική εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Δείτε στο video την τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα:

Η διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις, ένας ιστορικός, διάσημος, απαιτητικός αγώνας αυτοκινήτου με διεθνή εμβέλεια, αποτελεί μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Μετά από χρόνια απουσίας, αυτός ο αγώνας επέστρεψε στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Κυβέρνηση το πίστεψε, το υποστήριξε και το πέτυχε.

Ως πολίτης, είμαι ευτυχής που η Φθιώτιδα, η οποία ιστορικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διοργάνωση, αφού σε αυτή βρίσκονται φημισμένες ειδικές διαδρομές, είχε την τιμητική της, ως το κέντρο διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις το 2021 και φέτος, το 2022.

Με μία άψογη διεξαγωγή, το Ράλλυ Ακρόπολις άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, αποσπώντας θετικά σχόλια από θεατές, συμμετέχοντες, υπεύθυνους του θεσμού και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με μελέτη, το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης μόνο για το έτος 2021 ανέρχεται στα 35,1 εκατ. ευρώ.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην πολυεπίπεδη, άμεση και έμμεση, σύμπραξη και την εξαιρετική συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Το Κράτος χρηματοδότησε, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων του, ανάγκες του αγώνα, άμεσα και έμμεσα.

Ο ιδιωτικός τομέας, ως χορηγός, χρηματοδότησε τις μεγάλες ανάγκες διεξαγωγής του αγώνα και της συμμετοχής – οδηγών και αυτοκινήτων – σε αυτόν, κάλυψε, τηλεοπτικά και διαδικτυακά, τους αγώνες και προέβη σε εξαιρετικής σημασίας πράξεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Παράλληλα, η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα σε θεατές και φοιτητές, κατά τη διάρκεια του service park στη Λαμία, να γνωρίσουν καλύτερα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να έρθουν σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας στον χώρο της αυτοκίνησης, συμβάλλοντας στη «γέννηση» ιδεών και πρωτοβουλιών.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η σωστή οδική συμπεριφορά να γίνει στάση ζωής.

Κράτος και ιδιωτικός τομέας αποδείξαμε ότι, με κοινή προσπάθεια, συντονισμένα και μεθοδικά, μπορούμε να διοργανώσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη και πολλαπλές εξωτερικότητες.

Δίνουμε λοιπόν ραντεβού για το 2023, χρονιά κατά την οποία θα γιορτάσουμε, μαζί, τα 70 χρόνια από την πρώτη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις.

Σας ευχαριστώ.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube