Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας: Προκήρυξη του Έργου μέσω ΣΔΙΤ | 15.11.2022

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022

 

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Σε  συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα της 11-11-2022 για τις εξελίξεις που αφορούν το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 48,32 εκατ. ευρώ.

Στον νέο χώρο κατασκευής, έκτασης 15.000 τ.μ., θα στεγάζονται το Εφετείο, η Εισαγγελία Εφετών, το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής.

Τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα είναι βιοκλιματικά, ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες περιβαλλοντικές ανάγκες.

Η σύμβαση σύμπραξης καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων 3 εκτιμάται πως θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και 27 έτη την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης.

Υπενθυμίζεται πως μετά από ψηφισθείσα διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, καλύφθηκαν οι απαιτήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσον αφορά το μέγεθος του κτιρίου, εξασφαλίστηκε η δυνατότητα δόμησης επιπλέον 4.500 τ.μ. για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες, ενώ με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, το έργο εντάχθηκε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης 2021-2025, για να ακολουθήσει η ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η Κυβέρνηση, με συνέπεια, θεσμικά και συνεκτικά, προχωρά με αποφασιστικά βήματα στην υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου για την Κεντρική Ελλάδα και ειδικά για τη Φθιώτιδα.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube