Δήλωση Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στην εφημερίδα “Αγορά” – “Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται τεκμηριωμένα και με αυτοπεποίθηση με γνώμονα το συμφέρον της ελληνικής Οικονομίας”

20193158_20141205_sizitisi_proipologismou_vouli_liakos0110.limghandlerΗ χώρα, σήμερα, επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους, έχει αντιμετωπίσει τα υψηλά, διαχρονικά «δίδυμα» ελλείμματά της, επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, μειώνει, αργά αλλά σταθερά, την ανεργία, υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.

Με αυτά τα δεδομένα και σε αυτό το περιβάλλον κατατέθηκε και συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2015.

Προϋπολογισμός, ο οποίος προβλέπει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης και είναι, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, δημοσιονομικά ισοσκελισμένος.

Ωστόσο, η Τρόικα πιστεύει ότι υπάρχει σημαντικό δημοσιονομικό κενό για το 2015. Όπως πίστευε και για τα προηγούμενα 2 χρόνια. Για την κάλυψή του ασκεί, πράγματι, μεγάλες πιέσεις και προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις.

Έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις και προβλέψεις. Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με γνώμονα το συμφέρον της Ελληνικής οικονομίας. Υποστηρίζουμε τις θέσεις μας τεκμηριωμένα και με αυτοπεποίθηση. Στο τέλος θα αποδειχθεί ποιά πλευρά ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Άλλωστε, τα 2 προηγούμενα χρόνια οι Προϋπολογισμοί, εκ του αποτελέσματος, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό στις προβλέψεις τους, ειλικρίνεια στην κατάρτισή τους, αξιοπιστία στην υλοποίησή τους.

Σε κάθε περίπτωση, για το καλό της χώρας, απαιτείται από όλους, σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, διορατικότητα, μετρημένες και ζυγισμένες κουβέντες, μακριά από την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και υπερβολικών προσδοκιών.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube