Ενίσχυση 18,3 εκ. ευρώ Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ με Απόφαση του Υπουργού ΥΜΕ | 27.7.2023

Λαμία, 27 Ιουλίου 2023

 

Δελτίο Τύπου

 

Υπουργός ΥΜΕ Χρήστος Σταϊκούρας: «Διασφαλίζουμε τις ομαλές μετακινήσεις των πολιτών ενισχύοντας με 18,3 εκατ. ευρώ τις συγκοινωνίες»

 

Με στόχο τη διατήρηση της ομαλής και οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών, καταβάλλεται έκτακτη ενίσχυση, ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ, καθώς και στους μεμονωμένους μεταφορείς άγονων γραμμών, με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας ενισχύεται με 81.888 ευρώ και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας με 335.229 ευρώ.

Τα ποσά ήδη πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Με αφορμή την υλοποίηση της σημαντικής αυτής δέσμευσης, ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Διασφαλίζουμε τις ομαλές και προσιτές μετακινήσεις των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, απαντώντας ουσιαστικά στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η ενεργειακή κρίση. Ενισχύουμε εμπράκτως τον δυναμικό κλάδο των υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ, ο οποίος αντιμετώπισε μια πρωτοφανή αύξηση έως και 65% στο κόστος λειτουργίας, ως επίπτωση της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Κινηθήκαμε υπεύθυνα, άμεσα και αποτελεσματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σκοπός μας είναι οι μεταφορείς να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό, χωρίς εκπτώσεις στα κυρίαρχα θέματα της ασφάλειας και με συνέπεια στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube