Κοινή δήλωση για την πτώση της ανταγωνιστικότητας σύμφωνα με το World Economic Forum | 17.10.2018

Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Άλλες 4 χώρες ξεπέρασαν την Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται πλέον στην “επίζηλη” 57η θέση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αδιέξοδης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει καθηλώσει την ελληνική οικονομία».

Πλήρης Δήλωση

«Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2018 που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην 57η θέση, υποχωρώντας κατά 4 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι μας ξεπέρασαν ακόμη 4 χώρες που διεκδικούν περισσότερο αξιόπιστα από εμάς επενδύσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ανάμεσα στις αρνητικές επιδόσεις που καταγράφονται, περιλαμβάνονται οι υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, η έλλειψη ρευστότητας, η χαμηλή ποιότητα των θεσμών και οι ποικίλες στρεβλώσεις στις αγορές προϊόντων και εργασίας.

Η Έκθεση, δυστυχώς, επιβεβαιώνει αυτά που οι Έλληνες πολίτες ήδη γνωρίζουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθηλώνει την οικονομία σε μία φθίνουσα στασιμότητα. Χωρίς ολοκληρωμένη εθνική αναπτυξιακή στρατηγική και ελλείψει οποιασδήποτε μεταρρυθμιστικής τόλμης, η κυβέρνηση αδυνατεί να δημιουργήσει τις αναγκαίες θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στον δρόμο της δυναμικής ανάπτυξης που σήμερα έχει περισσότερη ανάγκη παρά ποτέ.  Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή».

Στον παρακάτω σύνδεσμο η σύνοψη της Έκθεσης για την ελληνική οικονομία.

http://www3.weforum.org/docs/GCR2018/03CountryProfiles/WEF_GCI4_2018_Profile_Greece.pdf

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube