Κύθνος: Η Κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για μια σημαντική επένδυση | 18.7.2022

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Κύθνου τελετή παράδοσης του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνος» και των εγκαταστάσεων χρήσης των ιαματικών πηγών «Άγιοι Ανάργυροι» και «Κάκκαβος» στην εταιρεία Xenia Kythnos, που αναδείχθηκε πλειοδότρια στη διαγωνιστική διαδικασία.

 

Στην τελετή, η οποία διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Κύθνου, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, οι επενδυτές, Avraham και Michal Ravid, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος. To Υπερταμείο εκπροσώπησε η Ναταλία Θεοδούλου, Public Reforms Advisor.

 

Ακολουθεί ο Χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην τελετή παράδοσης του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνος» και του δικαιώματος χρήσης των ιαματικών πηγών «Άγιοι Ανάργυροι» και «Κάκκαβος» στον επενδυτή:

 

Αγαπητοί Υπουργοί,

Αξιότιμε Περιφερειάρχη,

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Αγαπητοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι,

Κυρίες και Κύριοι,

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, για την τελετή παράδοσης του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία» και των εγκαταστάσεων χρήσης των ιαματικών πηγών στα Λουτρά Κύθνου.

Είναι μία σημαντική στιγμή για το νησί, αφού, μετά από 20 και πλέον έτη απαξίωσης και 2 άγονους διαγωνισμούς, δίνονται οι δυνατότητες αξιοποίησης και επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου, καθώς και αναβάθμισης και ανάδειξης των ιαματικών πηγών του νησιού.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό περιουσιακό στοιχείο, τοπόσημο της Κύθνου, με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική αξία.

Χαρακτηριστικά, τα ιαματικά λουτρά σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους μεγάλους αρχιτέκτονες Christian Hansen και Ernst Ziller και έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα μνημεία, καθώς αποτελούν αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής.

 

Συνεπώς, Κυρίες και Κύριοι, η επένδυση είναι σημαντική.

Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία πολλαπλά.

Και οι αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού μεγάλες.

Και αυτό γιατί η επένδυση θα αναδείξει – ακόμη περισσότερο – την Κύθνο, θα ενισχύσει την πολιτιστική και περιβαλλοντική ταυτότητα του νησιού, θα τονώσει τον τουρισμό – ειδικά τον ιαματικό τουρισμό –, θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Είναι όμως σημαντική επένδυση και για το ΤΑΙΠΕΔ, αφού αποτελεί το πρώτο ακίνητό του με ιαματικές πηγές που αξιοποιείται.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών της Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις Ιαματικές Πηγές των Θερμοπυλών και του Κονιαβίτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, επιβεβαιώνοντας την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ, για την οργανωμένη ανάδειξη και αξιοποίηση του αναξιοποίητου ιαματικού πλούτου της χώρας.

 

Η σημαντική αυτή επένδυση, που θα λάβει χώρα εδώ, στην Κύθνο, αλλά και πλήθος άλλων οι οποίες υλοποιούνται σε όλη τη χώρα, καταδεικνύουν την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση – σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ – για τη βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την προσέλκυση επενδύσεων, πάντα με γνώμονα το όφελος των τοπικών κοινωνιών, και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, με μεθοδικότητα, καλό σχεδιασμό και αποφασιστικότητα, για την υλοποίηση έργων που θα έχουν υψηλή οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν και συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια, να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εταιρεία του κ. Ravid Avraham σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση της επένδυσης, και να ευχαριστήσω τον Δήμο Κύθνου και τους κατοίκους του νησιού για την υποδοχή που μας επεφύλαξαν σήμερα.

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

Κατεβάστε την τοποθέτηση του Υπουργού εδώ:

2022-07-19 ΔΤ_Χαιρετισμός_ΥΠΟΙΚ_Ξενία_Κύθνος

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube