Νέες κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Λαμίας – Προκηρύσσονται άμεσα θέσεις για περαιτέρω στελέχωσή του | 4.2.2021

 

Δελτίο Τύπου

 

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των κτιριακών εργασιών, παραδίδονται σήμερα προς λειτουργία επτά (7) νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως έχει τονιστεί, πρωτοβουλίες σαν αυτές, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αποτελούν κορυφαίο παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Διοικήσεις και το προσωπικό της 5ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, που εργάστηκαν εντατικά, για να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η ανάπτυξη των νέων κλινών.

Κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, που προστίθενται στις υπάρχουσες 28 διαμορφωμένες, και με τη συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών.

Όλες οι νέες κλίνες ΜΕΘ έχουν μόνιμο χαρακτήρα, συνεπώς μιλάμε για μια ουσιαστική αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και για μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τη Λαμία, τη Φθιώτιδα, και τη Στερεά Ελλάδα.

Το επόμενο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε είναι η στελέχωση του Νοσοκομείου και των κλινών, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην κατεύθυνση αυτή, σε σχετική επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Υγείας, δρομολογείται άμεσα η προκήρυξη 14 θέσεων μονίμου ιατρικού και 33 θέσεων επικουρικού παραϊατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού, για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Είμαι βέβαιος πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τη συνδρομή μας και σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου, θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση περαιτέρω αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Νοσοκομείο που φιλοδοξούμε να το καταστήσουμε ισχυρό κόμβο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος των πολιτών.

 

2021-02-04 ΔΤ_ΓΝΛ

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube