Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών: Κατατέθηκε στην Ολομέλεια η Τροπολογία | 30.8.2022

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022

     

Δελτίο Τύπου

 

Καλύπτεται σήμερα νομοθετικά το τελευταίο προαπαιτούμενο για την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου, στο οποίοπρογραμματίζεται να κατασκευαστεί το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών.

Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 7 Τροπολογίας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με τίτλο «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα», η οποία κατατέθηκε σήμερα και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, καθορίζονται οι όροι δόμησης και παράλληλα προβλέπεται η έκδοση των σχετικών οικοδομικών αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Η ρύθμιση αφορά τον καθορισμό όρων δόμησης εντός οικισμού,προϋφιστάμενου του 1923, με συντελεστή κάλυψης 60%, ύψος 14μ., συντελεστή δόμησης 1,20, τηρουμένων των λοιπών οικοδομικών συντελεστών του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και λαμβάνοντας υπόψη ότι υφιστάμενα κτίρια πριν τη θέσπιση των ανωτέρω όρων δόμησης, θεωρούνται νομίμως υφιστάμενα, ως προς το εμβαδό, τη θέση και τη χρήση.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιλύεται σειρά πολεοδομικών θεμάτων που απέτρεπαν την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας.

Με μεθοδικότητα και ισχυρή πολιτική βούληση, καλύφθηκαν ένα ένα τα προαπαιτούμενα για την επίτευξη του στόχου.

Την άμεση ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών, προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της Ανατολικής Φθιώτιδας και της υγειονομικής κάλυψης αυτών.

 

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της 5ης ΥΠΕ:

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής βούλησης για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην επικράτεια και ειδικότερα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, ο Υπουργός Υγείας κος Αθανάσιος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα εξουσιοδότησαν τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτη Σερέτη να υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών Φθιώτιδας, σε κτίριο το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Στυλίδας, με τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής συγκεκριμένη ρύθμιση, με την οποία επιλύεται σειρά πολεοδομικών θεμάτων που απέτρεπαν την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας.

Για τις ανωτέρω ενέργειες, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς αποτελούν προϊόν ουσιαστικής και πολύμηνης συνεργασίας μαζί του.

Η δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών, ειδικά σε μία περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση, θα αποτελέσει σημαντικό πόλο περαιτέρω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Φθιώτιδας.

 

Ακολουθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Ραχιωτών ΑΛΟΠΗ:

Ο Σύλλογος Ραχιωτών «ΑΛΟΠΗ» ενημερώθηκε για μία ακόμη θετική εξέλιξη για τον τόπο μας.

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή ψήφιση διάταξης για τους ειδικούς όρους δόμησης που αφορούν στη δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στις Ράχες κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την άμεση έναρξη της υλοποίησης ενός έργου που θα αλλάξει την καθημερινότητά μας, καθώς με την βοήθεια του συντοπίτη μας Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή ήταν ενθουσιωδώς θετικός ως προς αυτό το πολύ σημαντικό, για το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή, έργο καθώς αναβαθμίζονται σημαντικά οι Υπηρεσίες Υγείας για τους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού μας.

Για τον λόγο αυτό, συνηγορήσαμε στην μεταφορά της έδρας μας σε νέο χώρο, προκειμένου ο υφιστάμενος να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου.

Ο Σύλλογός μας θα εξακολουθεί να στηρίζει κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της περιοχής μας.

Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερώσουμε για τη νέα έδρα του Συλλόγου μας, που θα εξοπλιστεί πλήρως και θα λειτουργεί πλέον ανοικτά, ως σημείο συγκέντρωσης όλων των Ραχιωτών.

 

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Δήμου Στυλίδας:

Πέμ, 01/09/2022 – 12:00

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση της μετατροπής του Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο έγινε με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με την οποία επιλύεται σειρά πολεοδομικών θεμάτων που απέτρεπαν την αξιοποίησή του ακινήτου, στο οποίο πρόκειται να στεγαστεί το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών.

Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, με αλλεπάλληλες συσκέψεις και σειρά ενεργειών των υπηρεσιών του δήμου μας και των συναρμόδιων Υπουργείων, φτάσαμε σήμερα μετά και την παραλαβή της στατικής μελέτης από τον Δήμο Στυλίδας, στην ψήφιση της τροπολογίας και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, που ανοίγουν ουσιαστικά τον δρόμο για την μετατροπή και αξιοποίηση του κτιρίου και διασφαλίζουν την ταχύτερη ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Με μεθοδικά βήματα και με τη γόνιμη συνεργασία μας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έναρξη της υλοποίησης αυτού του πολύ σημαντικού έργου, με τις πολύπλευρες ωφέλειες για τον δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

Κατεβάστε το ΔΤ του Υπουργού Οικονομικών εδώ:

2022-08-30 ΔΤ – Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών

 

Κατεβάστε το ΔΤ της 5ης ΥΠΕ εδώ:

2022-08-31 5η ΥΠΕ ΔΤ – ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΠΙ ΡΑΧΩΝ

 

Κατεβάστε το ΔΤ του Συλλόγου Ραχιωτών ΑΛΟΠΗ εδώ:

2022-08-31 ΑΛΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_Πολυδύναμο Ιατρείο

 

Κατεβάστε το ΔΤ του Δήμου Στυλίδας εδώ:

2022-09-01 ΔΤ Δήμου Στυλίδας για ΠΙ Ραχών

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube