Στα έργα του Λιμένα και της Αποχέτευσης Δήμου Στυλίδας ο Υπουργός ΥΜΕ | 2.5.2024

Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε τον Λιμένα Στυλίδας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Στυλίδας Γιάννη Αποστόλου και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Γιάννη Πρεμέτη.

Σε συνεργασία και με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την ωρίμανση του ΤΑΙΠΕΔ, προχωρά η χρηματοδότηση του έργου «Εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης», που αφορά στην αποκατάσταση βαθών (εκβάθυνση) στη λιμενολεκάνη και στον δίαυλο ναυσιπλοΐας του λιμένα της Στυλίδας Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 10.000.000,00 €.

Προηγήθηκε η ένταξη του έργου στη Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, όπου προεδρεύει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, επισκέφθηκε το έργο «Ολοκληρωμένη κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και ΕΕΛ Δήμου Στυλίδας» προϋπολογισμού 22.728.616,13 ευρώ, στο Αυλάκι, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι εργασίες υλοποιούνται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο σύνολό του στα τέλη του 2025.

Τα δύο αυτά έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 32,7 εκατομ. ευρώ, χρηματοδοτούνται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά τις υποδομές του Δήμου Στυλίδας, βελτιώνοντας την αναπτυξιακή και τουριστική δυναμική της ευρύτερης περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Δείτε σχετικό video του LamiaReport.gr:

Δείτε φωτογραφίες του fonografos.net:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube