Συνάντηση Χρ. Σταϊκούρα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας για το Δικαστικό Μέγαρο | 7.6.2023

Λαμία, 7 Ιουνίου 2023

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας και συζήτησαν τις εξελίξεις σχετικά με το έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ενός οραματικού έργου για τη Φθιώτιδα και τη Λαμία, για το οποίο η από κοινού προσπάθεια ήταν, και παραμένει, διαρκής, συστηματική και επίμονη.

Όπως έχει αναδειχθεί και κατά τη διάρκεια της τακτικής κοινωνικής λογοδοσίας που έχει υιοθετήσει ο Χρήστος Σταϊκούρας, και μέσω των απολογισμών που δημοσιοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το έργο της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Λαμία πέρασε από Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τον Μάρτιο του 2021 και τροποποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022.

Τον Νοέμβριο του 2022, προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.

Τον Ιανουάριο του 2023, υπεβλήθησαν 5 Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, αποδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου.

Η επιτροπή διαγωνισμού κατά τη διάρκεια του ελέγχου των περιεχομένων, διαπίστωσε ζητήματα για έναν υποψήφιο, για τα οποία έκρινε απαραίτητη την προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων, προκειμένου να αποδειχθεί η αξιοπιστία του και εν συνεχεία, ολοκληρώθηκε η αποστολή του ζητούμενων στοιχείων.

Επόμενες ενέργειες είναι η σύνταξη του σχετικού πρακτικού, ώστε να  ολοκληρωθεί η Α’ Φάση του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ» εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2022 στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης 2021-2025, με συνολικό προϋπολογισμό 48.320.872 ευρώ και περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας σε έκταση 15.000m² εντός του πρώην στρατοπέδου «Τσαλτάκη», όπου θα στεγάζονται το Εφετείο, η Εισαγγελία Εφετών, το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής, εξασφαλίζοντας μάλιστα τη δυνατότητα δόμησης επιπλέον 4.500 τ.μ. για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες.

Τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα είναι βιοκλιματικά, ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες περιβαλλοντικές ανάγκες.

Οι προσπάθειες για τη συνολική αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών στην Π.Ε. Φθιώτιδας, συνεχίζονται, σταθερά στην πρώτη γραμμή.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube