Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στο Ν. Χατζηνικολάου

Στην οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ μιλώντας στον Real FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στο ερώτημα πότε προβλέπει να επιστρέφει η χώρα στην οικονομική κανονικότητα είπε: «Η χώρα, κατά την εκτίμησή μου, με βαριά βήματα, σημειωτόν, βουλιάζει στο τέλμα. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα πεδία, όχι μόνο στην οικονομία. Είναι γεγονός ότι από εφέτος και το παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση, το αποδέχεται μέσα από τις σελίδες του προσχεδίου του προϋπολογισμού, η χώρα επιστρέφει στην ύφεση, η ανεργία θα διογκωθεί τα επόμενα 2 χρόνια και επιστρέφει φέτος και στα πρωτογενή ελλείμματα. Αρα ουσιαστικά επιστρέφουμε οικονομικά δύο χρόνια πίσω».

Και πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις των δόσεων του νέου δανείου που δεν χρειαζόταν η χώρα πριν από ορισμένους μήνες, να ολοκληρωθεί η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η οποία θα βοηθήσει σταδιακά να αρθούν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και να σταθεροποιηθεί και η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και έτσι μετά το δεύτερο μισό του 2016 να αρχίσει να σταθεροποιείται μία κατάσταση, αντίστοιχη αυτής που είχαμε στο τέλος του 2014».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: Real.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube