Συνέντευξη στο Ρ/Σ Real FM 97,8 και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή

real

 

 Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.

 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος να έχουμε μία εσωτερική στάση πληρωμών.

«Πρώτα απ’ όλα δεν έχουν πληρωθεί τα πάντα. Σήμερα που μιλάμε προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα στο εξωτερικό, έχει μετακυλήσει σημαντικό ποσό πληρωμών του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου μεταγενέστερα. Εγώ εκτιμώ της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Αρα ήδη ουσιαστικά έχουμε μερική εσωτερική στάση πληρωμών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Και πρόσθεσε: «Κυρίως αυτό έχει γίνει προς τον χώρο της υγείας, προς τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ, αλλά ακόμα και σε πολύ μικρότερα χρηματικά ποσά, αλλά ιδιαίτερης σημασίας για την ελληνική κοινωνία όπως είναι π.χ. το επίδομα θέρμανσης. Για παράδειγμα δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ επίδομα θέρμανσης τον Φεβρουάριο. Ή εκτιμάται ότι τον Μάρτιο θα δοθεί πολύ μικρότερο επίδομα θέρμανσης κι αυτό όχι ολόκληρο, το μισό περίπου κι αν θα είναι και το μισό, σε δύο δόσεις. Αρα έχουμε ήδη μία μερική εσωτερική στάση πληρωμών».

 

Πηγή: Real FM

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube