Εντάχθηκε το έργο του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας | 7.10.2022

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022

 

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ», εντάσσεται στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης 2021-2025, με συνολικό προϋπολογισμό 48.320.872,00 ευρώ.

Η ένταξη αποτελεί συνέχεια ψήφισης σχετικής νομοθετικής διάταξης του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προβλέπεται η τροποποίηση της χρήσης γης και ο καθορισμός όρων δόμησης στην έκταση που προβλέπεται να κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, διάταξη την οποία, δυστυχώς, δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Το έργο, περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας σε έκταση 15.000m² εντός του πρώην στρατοπέδου «Τσαλτάκη», όπου θα στεγάζονται το Εφετείο, η Εισαγγελία Εφετών, το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής.

Υπενθυμίζεται πως με την προαναφερόμενη νομοθετική διάταξη, όχι μόνο καλύφθηκαν οι απαιτήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσον αφορά το μέγεθος του κτιρίου, αλλά εξασφαλίστηκε η δυνατότητα δόμησης επιπλέον 4.500 τ.μ. για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες.

Η ένταξη του έργου αποτελεί ένα κρίσιμο, αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας.

Οι συστηματικές προσπάθειες συνεχίζονται.

 

2022-10-07 ΔΤ_Νέο-Δικαστικό-Μέγαρο-Λαμίας Ενταξη έργου 2022-10-07 Ένταξη Έργου Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube