Ο Υπουργός Οικονομικών στην Ημερίδα στα Λουτρά Υπάτης (video) | 13.11.2022

Την τουριστική αξιοποίηση των Λουτρών Υπάτης είχε ως στόχο η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακή στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής με θέμα «Λουτρά Υπάτης: Πρότυπος Τουριστικός Προορισμός – Ολοκληρωμένη Διαχείριση και Βιώσιμη Ανάπτυξη» και διοργανωτές τον Δήμο Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών και τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων.

 

 

Στόχος, η περιοχή να καταστεί ελκυστικός πόλος τουρισμού, που αποτελεί έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, με σημαντική συμμετοχή στο ΑΕΠ και την απασχόληση της χώρας.
Η αξιέπαινη πρόταση τοπικών φορέων και φορέων αυτοδιοίκησης για τον χαρακτηρισμό της περιοχής των Ιαματικών Λουτρών Υπάτης ως «Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης», με την απαραίτητη μελλοντική επεξεργασία και βελτίωση, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό, πρώτο βήμα για την υποστήριξη του αιτήματος.
Η Κυβέρνηση, τα τελευταία 3 χρόνια, εργάζεται θεσμικά, συνεκτικά και αποτελεσματικά, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών, με σχεδιασμό, συντονισμό, επιμονή, σκληρή και συστηματική δουλειά, λογοδοτώντας συστηματικά στην κοινωνία.
Το Υπουργείο Οικονομικών – σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ – καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας, συμπεριλαμβανομένων των Ιαματικών Πηγών της Υπάτης.
Τα σχετικά, σημαντικά βήματα, έχουν αναλυθεί δημόσια.
Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία προσβλέπουμε στην προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών που θα υλοποιήσουν σημαντικές επενδύσεις, καθιερώνοντας τη Φθιώτιδα ως ένα διεθνή προορισμό ιαματικού τουρισμού.
Επενδύσεις που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, θα οδηγήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την Ημερίδα:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube