Ο Υπουργός Οικονομικών στον Δομοκό | 29.5.2022

Στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού βρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στην εκδήλωση Μνήμης για τους Νεομοναστηριώτες που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς την 26η Μαϊου 1942.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Στον Χαιρετισμό του, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε:

Καὶ γάρ τοι ἀγήρατοι μὲν αὐτῶν αἱ μνῆμαιζηλωταὶ δὲ ὑπὸ πάντων ἀνθρώπων αἱ τιμαί

Κυρίες και κύριοι,

επέλεξα να ξεκινήσω τον σημερινό μου χαιρετισμό με ένα απόσπασμα από τον «Επιτάφιο» του Λυσία προς τιμή πεσόντων ηρώων.

Πράγματι, η ιστορία διαχρονικά σφραγίστηκε από στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας, τις οποίες εμείς οφείλουμε τις τιμούμε ξεχωριστά.

Όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, 80 χρόνια μετά, οι μνήμες για τους – εκτελεσθέντες από τους Ιταλούς -Νεομοναστηριώτες συμπατριώτες μας, είναι αγέραστες.

Έχουμε ύψιστο ηθικό χρέος να χαράσσουμε την πορεία μας στο παρόν, ενθυμούμενοι το παρελθόν και καθοδηγούμενοι από τις πράξεις ηρωισμού των προγόνων μας.

Να θεμελιώνουμε τη ζωή μας στον ηρωισμό  της καθημερινότητας, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να βιώσουμε τη ζοφερότητα του πολέμου, που αφανίζει τη ζωή και τον πολιτισμό και διαστρέφει την ανθρώπινη φύση.

Αντλούμε διδάγματα από τα παραδείγματα της γενναιότητας, της ομόνοιας και της ομοψυχίας, για την προστασία της Ελευθερίας.

Μπροστά σε νέες προκλήσεις, η Κυβέρνηση, θωρακίζει την ασφάλεια της Πατρίδας μας ως δύναμη ειρήνης, με ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της, με σύναψη συμφωνιών με άλλες χώρες, με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.”

 

Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε την Εκκάρα, όπου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες της περιοχής:

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών παραβρέθηκε στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΔΗΜΤΟ στον Δομοκό, παρουσία φίλων του κόμματος.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube