Ομιλία Χρήστου Σταϊκούρα στους Ετεροδημότες της Αθήνας | 26.6.2019

Λαμία, 27.06.2019

 

Δελτίο Τύπου

Σημεία ομιλίας στην εκδήλωση για τους ετεροδημότες στην Αθήνα

Ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία, ομιλία προς τους ετεροδημότες στην Αθήνα, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών.

Τον κ. Σταϊκούρα προλόγισαν οι Αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην πολύχρονη γνωριμία τους με τον Χρήστο Σταϊκούρα, στις πλούσιες εμπειρίες τους από τη συνεργασία τους μαζί του κατά τα τελευταία χρόνια, τόσο σε κυβερνητικό όσο και κομματικό επίπεδο καθώς και στο έργο του ως Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και ως Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Καθηγητής, επί σειρά ετών Βουλευτής Φθιώτιδας, και πρώην Υφυπουργός, κ. Θανάσης Γιαννόπουλος.

Επίσης, συμμετείχε και ο πρώην Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων, συμπατριώτης μας, κ. Σπύρος Καπράλος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Φθιωτείς πανεπιστημιακοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, επιστήμονες, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και επιχειρηματίες.

 

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκινώντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τους Αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας για την αποδοχή της πρόσκλησής του και τα ιδιαίτερα θερμά τους λόγια, και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και στον δικό τους αγώνα στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας.

 

Ακολούθως, αφού ευχαρίστησε τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες του Φθιωτείς για την παρουσία και την εμπιστοσύνη τους, ανέφερε: «Αυτά τα χρόνια, τηρώντας τη δέσμευσή μου, εργάσθηκα έντιμα και σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Σήμερα, εδώ, στην Αθήνα, εμείς που έχουμε ρίζες στη Φθιώτιδα, που έχουμε κατοικήσει στη Φθιώτιδα, που έχουμε βιώματα από τη Φθιώτιδα, που αγαπάμε τη Φθιώτιδα και εργαζόμαστε για την πρόοδό της, εκφράζουμε την ισχυρή βούληση, στις 7 Ιουλίου, με την ψήφο μας στη Νέα Δημοκρατία, να ξεκινήσουμε μαζί μία νέα πορεία ανάταξης της πατρίδας και της Φθιώτιδας. Στέλνουμε ηχηρό πολιτικό μήνυμα ότι θα εργασθούμε από την επόμενη ημέρα με αξιοπιστία, μετριοπάθεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Απευθύνομαι με βαθύ αίσθημα εθνικής ευθύνης σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες. Τους καλώ να σφυρηλατήσουμε αρραγή εθνική ενότητα και να δουλέψουμε δημιουργικά για τα πολλά που μας ενώνουν».

 

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι: «Η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους εκλεκτούς συνεργάτες του, αποτελεί το αταλάντευτα πατριωτικό, φιλελεύθερο, κοινωνικό, ριζοσπαστικό και στην ουσία προοδευτικό Κόμμα. Κόμμα με βαθιές ρίζες στις λαϊκές δυνάμεις. Παράταξη που έκανε τις στρατηγικές επιλογές για τη χώρα. Όσες και όσοι συμμετέχουμε σ’ αυτή την παράταξη είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές ρίζες μας και το διαχρονικό έργο μας για την πατρίδα και τους πολίτες. Οι πολίτες το κατανοούν, γι’ αυτό διατηρούν τη Νέα Δημοκρατία ως την αθροιστικά ισχυρότερη πολιτική δύναμη της χώρας. Αυτό το γεγονός οι πολιτικοί αντίπαλοί μας δυσκολεύονται να το αποδεχθούν. Ας κατανοήσουν επιτέλους ότι συνεχώς προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις, αλλά οι βαριές άγκυρές μας βρίσκονται στα ιδρυτικά και μεταγενέστερα κείμενα του Κόμματός μας, τις αρχές, τις αξίες και τις στρατηγικές του. Οι πρακτικές του «πολιτικού ανεμοδουρισμού» χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους ίδιους».

 

Κατόπιν αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι: «Η απελθούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανεπαρκής στην προώθηση της μεγέθυνσης της οικονομίας. Με την συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της εσωτερικής στάσης πληρωμών υπονόμευσε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Συνέθλιψε τη μεσαία τάξη. Μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα. Φτωχοποίησε την κοινωνία. Διόγκωσε το ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο χρέος. Εφάρμοσε πολιτικές που έπνιξαν τις επιχειρήσεις. Δεν κατάφερε να προσελκύσει εκείνες τις επενδύσεις που θα βελτίωναν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Ενώ, για τον κ. Τσίπρα ανέφερε πως: «Τελευταία, αφού εξάντλησε όλες τις «φιγούρες» στις συνεχείς ιδεολογικές και πολιτικές «πιρουέτες» του, συλλαμβάνεται να «κλέπτει οπώρας» από το προγραμματικό οπλοστάσιο της Νέας Δημοκρατίας».

 

Παράλληλα, ανέλυσε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας ότι: «Σήμερα οι ανάγκες επιβάλλουν να κινηθούμε γρήγορα, αποτελεσματικά και ασυμβίβαστα. Απαιτούν στιβαρή ηγεσία, σχέδιο, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Και η παράταξη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλύπτει αυτές τις απαιτήσεις. Η Νέα Δημοκρατία καλείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Και θα το πράξει με αίσθημα ευθύνης, ομοψυχία και αξιοπρέπεια. Απαιτείται συνεπώς, Φίλες και Φίλοι, αλλαγή κατεύθυνσης. Απαιτείται νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Απαιτείται η εφαρμογή νέου σχεδίου».

 

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην Φθιώτιδα παρουσιάζοντας συγκεκριμένα πεδία πολιτικής και τονίζοντας ότι: «Την περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας είναι αρκετά αυτά που πρέπει να κάνουμε. Τα θέματα αυτά αποτελούν το απόσταγμα συστηματικών συζητήσεών μου με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, άλλες συλλογικές εκφράσεις, με επιχειρηματικούς φορείς και ειδικούς επιστήμονες. Πιστεύω ότι στο δημόσιο βίο της περιοχής μας πρέπει να μηδενίσουμε την κενή περιεχομένου φλυαρία, να καλλιεργήσουμε περιβάλλον συστηματικού και τεκμηριωμένου διαλόγου, συνεργασίας και συντεταγμένης δράσης όλων των έντιμων και δημιουργικών κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής.  Σε ότι με αφορά, δεσμεύομαι ότι θα στηρίξω, με τεκμηρίωση και ορθολογισμό, πολιτικές οι οποίες θα αποσκοπούν στη δημιουργική αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων καθώς και άλλων που εν πορεία θα ανακύπτουν».

 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε: «Με αίσθημα ευθύνης, σας ζητώ να με εμπιστευθείτε και πάλι. Άλλωστε γνωρίζετε ότι η μόνη πρωτογενής δύναμή μου είστε εσείς. Η καθεμία και ο καθένας σας. Δεν πλεονάζει κανείς. Στόχος μου να μετατρέψω τη δύναμη που θα μου δώσετε σε ουσιαστική προσφορά στη χώρα, σε όλους τους πολίτες και στην περιοχή μας. Σας καλώ να προχωρήσουμε σταθερά όλοι μαζί, ακόμη πιο δυνατά! Για να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε! Για να φτιάξουμε τη Φθιώτιδα που θέλουμε! Θα τα καταφέρουμε! Γιατί αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα!».

 

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

 

2019-06-27 ΔΤ – Σημεία ομιλίας στην εκδήλωση για τους ετεροδημότες στην Αθήνα

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube