Πλημμύρες Δεκεμβρίου: Οριοθέτηση περιοχών και Στεγαστική Συνδρομή για τους πληγέντες | 15.3.2022

Λαμία, 15 Μαρτίου 2022

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας και ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραγιάννης, οριοθετούνται οι πλημμυρόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της φυσικής καταστροφής του Δεκεμβρίου 2021.

Για τον Δήμο Λαμιέων, οριοθετούνται οι Δημοτικές Κοινότητες Λαμιέων, Ροδίτσας, Κόμματος, Κωσταλέξη και Φραντζή.

Για τον Δήμο Μακρακώμης, οριοθετούνται οι Δημοτικές Κοινότητες Γραμμένης και Καστρίου.

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια, στις ανωτέρω περιοχές, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.).

Στις περιοχές που οριοθετούνται, χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία Στεγαστική Συνδρομή για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από την πλημμύρα.

H Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται από 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία και από 40% Άτοκο Δάνειο, που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα, στους/στις δικαιούχους δανειολήπτες/-τριες.

Οι πληγέντες συμπολίτες μας, θα πρέπει εντός των προθεσμιών που αναγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται πως ειδικά για το Κόμμα Λαμίας, 26 πληγέντες συμπολίτες μας αποζημιώθηκαν ήδη με το ποσό των 74.136 ευρώ, που αφορά στη χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάστασης οικοσκευής.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχίσουν να εργάζονται με συνέπεια και ταχύτητα, ώστε να συνεχιστεί, αποτελεσματικά και μεθοδικά, η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες συμπολίτες μας.

 

2022-03-15 ΔΤ – ΚΥΑ Στεγαστική Συνδρομή

2022-03-29 ΦΕΚ Οριοθέτηση Πλημμύρες 12ου 2021

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube