Στην επόμενη φάση ο διαγωνισμός για την ανέγερση των Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας | 10.7.2023

Αθήνα, 10 Ιουλίου  2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χρήστος Σταϊκούρας: «Στην επόμενη φάση ο διαγωνισμός για την ανέγερση των Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας»

 

Στην επόμενη φάση περνάει ο διαγωνισμός μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) για την ανέγερση των Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας: «Σήμερα, έγινε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων στην Κεντρική Ελλάδα.

Ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για τη σύμβαση Σ.Δ.Ι.Τ. με αντικείμενο την ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία και τον Βόλο, νέας πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου στην Καρδίτσα και ανακατασκευής υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 48,3 εκατ. ευρώ, προχωρά στην επόμενη φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, κατά την προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή σε αυτή της πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, πέντε επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν πλήρη φάκελο.

Οι νέες υποδομές αναμένεται να συμβάλλουν στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, όπως παρουσιάστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της, για μια σύγχρονη, λειτουργική και αποτελεσματική, από άποψη υποδομών, χρόνου απόδοσης και ποιότητας λειτουργίας, Δικαιοσύνη».

2023-07-10 ΔΤ – ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube