Υπουργός ΥΜΕ: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας | 28.12.2023

                                           Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, ΤΑΧΔΙΚ και ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ/ΤΕΝΞ για την υλοποίηση εργασιών απομάκρυνσης τυχόν επικίνδυνων υλικών.

 

 

Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Μεγάρων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) και του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ/Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η υλοποίηση του έργου για την απομάκρυνση τυχόν επικίνδυνων υλικών στο τμήμα του πρώην στρατοπέδου «ΤΣΑΛΤΑΚΗ» στη Λαμία, όπου και πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας.

Το έργο περιλαμβάνει συγκεκριμένες και εξειδικευμένες εργασίες εκκαθάρισης σε έκταση εμβαδού 15.000 τ.μ., ώστε να αποδοθεί ο χώρος καθαρός και ασφαλής για να υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες πλήρους τοπογραφικής αποτύπωσης του χώρου, γεωτεχνική έρευνα και λοιπές εργασίες.

Οι αναφερόμενες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, τον προσεχή Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως το έργο, με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας στην αναφερόμενη τοποθεσία, όπου θα στεγάζονται το Εφετείο, η Εισαγγελία Εφετών, το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής, εξασφαλίζοντας μάλιστα τη δυνατότητα δόμησης επιπλέον 4.500 τ.μ. για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες.

Στο έργο επίσης περιλαμβάνεται η διαχείριση και συντήρηση των κτιρίων.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube