Η Ομιλία του Χρήστου Σταϊκούρα στην Αμφίκλεια | 14.5.2023

Λαμία, 14 Μαΐου 2023

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Υποψήφιος Βουλευτής της Π.Ε. Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησε χθες περιοδεία στον Μπράλο, το Παλαιοχώρι και τη Δρυμαία.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός παρέστη στη βράβευση της ομάδας ποδοσφαίρου της Αμφίκλειας «ΓΣ Παρνασσός» για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία Φθιώτιδας και ακολούθως πραγματοποίησε την ομιλία του στην Αμφίκλεια, σε μία γεμάτη αίθουσα στο Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε σε έργα, άνω των 22 εκατ. ευρώ, που έχει σχεδιάσει, έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει η Κυβέρνηση  και αφορούν σε ολόκληρο στον Δήμο.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε:

 

1ο. Στην κατασκευή του δρόμου «Μπράλος – Άμφισσα», ως τμήμα του διαγώνιου οδικού άξονα «Θερμοπύλες – Ιτέα – Αντίρριο», ένα μείζον έργο υποδομής για τη χώρα, ειδικά για τη Στερεά Ελλάδα.

2ο. Στο έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στην Αμφίκλεια καθώς και στο Δίκτυο Αποχέτευσης στην Κάτω Τιθορέα, την Τιθορέα και την Ελάτεια.

3ον. Σε έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και σε αγροτικά έργα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που, κατά κύριο λόγο, αφορούν αγροτική οδοποιία.

4ον. Στις έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που έλαβε ο Δήμος.

5ον. Στη χρηματοδότηση για την επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων αλλά και στην ενίσχυση με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, διαδραστικό πίνακα και επιπρόσθετο υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.

7ον. Στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας με έναν νέο κλίβανο, νέες στολές εργασίας για το προσωπικό, νέο απινιδωτή και καρδιογράφο. Ενώ, τα Περιφερειακά Ιατρεία Κάτω Τιθορέας, Ελάτειας, Μπράλου, Δρυμαίας και Ζελίου παραλαμβάνουν από έναν νέο καρδιογράφο.

8ον. Στη βελτίωση υποδομών των γηπέδων της Αμφίκλειας και της Ελάτειας, καθώς και στη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελάτειας και στο έργο του φωτισμού και της περίφραξης του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κάτω Τιθορέας.

9ο. Στις ενέργειες που έχουν γίνει για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και στην επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού με 1 εκατ. ευρώ, με στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής ευθύνης του Φορέα.

10Ο. Στην ανάπλαση του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας και στην ενίσχυση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αμφίκλειας με σημαντικό αριθμό συγγραμμάτων.

 

11ο. Στη λειτουργία μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών μετρητών στην Ελάτεια, το οποίο λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2021 και στην κάλυψη περιοχών του Δήμου με τηλεοπτικό σήμα.

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και τη διαχρονική στήριξή τους και τους κάλεσε να στηρίξουν τον αγώνα για την περαιτέρω ανάταξη της χώρας και της περιοχής μας.

Δείτε φωτογραφίες από την Ομιλία στην Αμφίκλεια:

Αύριο, Δευτέρα 15/5 και ώρα 19:30, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει Ομιλία για τους ετεροδημότες στην Αθήνα, στο Divani Caravel.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube