Νέοι σημαντικοί πόροι για τη Φθιώτιδα, άνω του 1 εκατομ. ευρώ | 28.7.2022

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022

 

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει στην πράξη τους Δήμους της χώρας.

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής, στον άξονα της τοπικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, κατανέμεται συνολικό ποσό ύψους 28.230.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, σε όλους τους Δήμους με μόνιμο πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους, για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Για την Π.Ε. Φθιώτιδας, ωφελούμενοι Δήμοι, είναι: Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας, ο Δήμος Δομοκού, ο Δήμος Καμένων Βούρλων, ο Δήμος Λοκρών, ο Δήμος Μακρακώμης και ο Δήμος Στυλίδας.

Κάθε αναφερόμενος Δήμος χρηματοδοτείται με ποσό ύψους 120.000 ευρώ (συνολικά 720.000 ευρώ).

Επίσης, σημαντικά έργα εντάσσονται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ».

Συγκεκριμένα:

  1. Μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Λοκρών, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ KAI ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ», με χρηματοδότηση ύψους 175.698 ευρώ, που αφορούν παρεμβάσεις στην Αταλάντη, στη Μαλεσίνα, στις Λιβανάτες, στη Λάρυμνα και στον Μεγαπλάτανο.
  2. Μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Μακρακώμης, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Αναδιαμόρφωση Πάρκου ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ στη Μεγάλη Κάψη Φθιώτιδας», με προτεινόμενο ποσό ένταξης 173.174,40 ευρώ.

Οι νέοι πόροι που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης για διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών συνεχίζεται.

ΩΝΓΔ46Ψ844-56Η

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube