Ο Υπουργός ΥΜΕ στις πληγείσες περιοχές | 9.9.2023

Λαμία, 9 Σεπτεμβρίου 2023

 

Δελτίο Τύπου

 

Από την πρώτη στιγμή, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, βρέθηκε σε πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας.

Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε τη Μεγάλη Βρύση, το Βαρδαλή, τη Σοφιάδα και τα Πετρίλια, όπου διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής.

Εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ο συμπατριώτης μας από το Πετρωτό, και εξέφρασε ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους εθελοντές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αντιμετώπιση του πολύ ισχυρού φαινομένου.

Ήδη, προωθούνται οι εξής ενέργειες:

  1. Μετά από επικοινωνία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μηχανήματα της εταιρίας μεταβαίνουν στα σημεία για να συμβάλλουν στις εργασίες για την πρώτη αποκατάσταση βασικών υποδομών. Οι προσπάθειες για να αναληφθούν περισσότερες πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζονται.
  2. Από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να μπει σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα του arogi.gov.gr, όπου θα συγκεντρωθεί το σύνολο των μέτρων και παρεμβάσεων της Κυβέρνησης για τη στήριξη και την αποκατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τη φυσική καταστροφή.
  3. Κινητοποιήθηκε ο ΕΛΓΑ, στελέχη του οποίου βρέθηκαν ήδη από προχθές στις περιοχές, ώστε να γίνει ό,τι απαιτείται, για να αποζημιωθούν παραγωγοί που επλήγησαν από το φαινόμενο.
  4. Μηχανικοί της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών πραγματοποιούν, από χθες, αυτοψίες σε οικίες που έχουν υποστεί ζημιές.
  5. Μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, δρομολογείται, καταρχάς, η ενίσχυση του Δήμου Δομοκού με 1 εκατομ. ευρώ, του Δήμου Λαμιέων με 0,5 εκατομ. ευρώ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με 2 εκατομ. ευρώ, που αφορούν στις πρώτες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η οικονομία μας πατάει γερά στα πόδια της και μας επιτρέπει να «τρέξουμε» γρήγορα τις αποζημιώσεις.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, θα προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις για καλύτερες υποδομές, που θα είναι πιο ανθεκτικές και θα δίνουν λύσεις σε κρίσιμους τομείς.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube